fbpx

Modernizarea și dotarea spitalului municipal Câmpia Turzii continuă!

ANUNȚ în atenția locuitorilor municipiului Câmpia Turzii
26 octombrie 2018
Tânăr clujean prins în flagrant când își ridica pachetul cu Droguri comandate pe internet
27 octombrie 2018

Modernizarea și dotarea spitalului municipal Câmpia Turzii continuă!

Din dorința de a crea o alternativă viabilă și eficientă la sistemul privat de sănătate, administrația locală a Municipiului Câmpia Turzii continuă lucrările de investiții la Spitalul „Dr. Cornel Igna”.

Un element cheie în procesul investițional îl reprezintă renovarea și dotarea Laboratorului de Analize Medicale, în vederea creării unui mediu optim pentru derularea activității și pentru furnizarea de servicii de înaltă calitate.

Sub coordonarea Medicului Specialist Daniela Cioanta, în cadrul Laboratorului de Analize Medicale s-au făcut in mod constant pași spre modernizare, din dorința de a crește încrederea în calitatea și promptitudinea serviciilor oferite.

Pentru o mai mare siguranță a probelor, s-a achiziționat și implementat un sistem informatic, performant, de etichetare cu coduri de bare a vacutestelor. Acest sistem integrat și interconectat cu secțiile și compartimentele din cadrul unității asigură individualizarea probelor, crescând eficiența și acuratețea testelor efectuate.

Dotarea Laboratorului de Analize Medicale cuprinde și achiziționarea a patru analizoare performante, de ultimă generație, ce garantează calitatea actului medical.

Analizor de biochimie (Pentra C400) – cu un design modern, produs in 2018, analizorul îndeplinște exigențele standardelor de calitate, utilizând reactivi de calitate superioară. Lucrând cu o viteză de peste 400 teste/oră și înglobând o tehnologie înaltă, analizorul crește considerabil calitatea măsurătorilor și conduce la rezultate precise.
Analizorul efectuează teste uzuale precum: Acid uric, Bilirubină, Calciu, Colesterol, Creatinină, AST, ALP, Amilază, LDH, Hemoglobină glicozilată, Creatinkinază, Fier, Fosfor, Glucoză, Magneziu, Proteine totale, Trigliceride, Uree, etc.

Analizor de imunologie (Mindray CL1000i) – este un analizor complet automat de imunologie, cu acces continuu și capacitate STAT (probe de urgență), produs în 2018, cu o capacitate de peste 120 teste/oră. Analizorul utilizează o metoda modernă, chemiluminescență (CLIA), ce sporește încrederea în rezultatele fiecărui test.
Gama de teste care pot fi efectuate include o serie de analize pentru diverse domenii: tiroidă, boli infecțioase, fertilitate, metabolism, diabet zaharat, fibroză hepatică, Marker cardiac, Markeri hormonali, Markeri virali, Markeri tumorali, Markeri de infecții și altele.

Analizor pentru determinări urinare (Urit 500) – este un analizor semi-automat, cu un design modern, conceput in 2018. Analizorul utilizează reactivi siguri și o tehnologie optică performantă, ce asigură măsurarea următorilor parametri: leucocite, cetone, nitriți, urobilinogen, bilirubină, proteine, glucoză, greutate specifică, sânge, pH, acid ascorbic, calciu, microalbumină, creatinină.

Analizor Easy Lite – un analizor automat, ce foloseste o tehnologie avansată în măsurarea electroliților (Na, K) din sânge, plasmă sau urină.

Continuăm investițiile în Spitalul Municipal „Dr. Cornel Igna” pentru a le asigura cetățenilor noștri un climat medical performant, eficient și de folos tuturor acelora care necesită servicii medicale în Câmpia Turzii și împrejurimi.

Facebook/Dorin Lojigan