Ziua Națională a României sărbătorită în orașul Marii Uniri, Alba Iulia
1 decembrie 2019
#METEO: Iarna își intră în drepturi! ANM anunță ninsori și polei
2 decembrie 2019

Misiune umanitară a navelor MApN în Albania.

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, a aprobat efectuarea unui zbor în Albania duminică, 1 decembrie, cu două aeronave C-130 Hercules ale Forțelor Aeriene Române, pentru transportarea de ajutoare umanitare oferite populației afectate de cutremurul produs recent în această țară.

De asemenea, aeronavele vor aduce în țară echipa RO-USAR și echipamentele de intervenție din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență care a executat misiuni de căutare-salvare în zona afectată de seismul din Albania.

Prima aeronavă a decolat de pe Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 09.15, și a doua în jurul orei 13.30.

Echipajul primei aeronave este alcătuit din căpitan-comandorul Emil Bajinaru, comandantul aeronavei, căpitan-comandorul Florin Neagu, locotenentul Cosmin Popescu, maistrul militar Romică Nicu, maistrul militar Daniel Paraschiv și maistrul militar Sebastian Cazacu.

Echipajul celei de-a doua aeronave este alcătuit din căpitan-comandorul Sorin Niță, comandantul aeronavei,  locotenent-comandorul Ioan Cramăr, căpitan-comandorul Alexandru Herman, maistrul militar Antonio Militaru, maistrul militar Daniel Tuduriu și maistrul militar Marius Obedeanu.

Misiunea se execută la solicitarea șefului Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în urma primirii solicitării de asistență internațională formulată de guvernul albanez prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

BeTheme WordPress Theme
%d blogeri au apreciat: