fbpx

Ministrul Sănătății: ,,Specialiștii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova au intervenit corect și la timp în cazul lui Florin Busuioc”

Mureș: Spectacol automobilistic și motociclistic la Transilvania Motor Ring
7 noiembrie 2018
40 de milioane de euro aprobați de Guvernul României pentru o investiție privată în Maramureș
7 noiembrie 2018

Ministrul Sănătății: ,,Specialiștii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova au intervenit corect și la timp în cazul lui Florin Busuioc”

În acest moment, starea pacientului este stabilă și se află sub supravegherea medicilor din ATI.

În aproximativ 3 ore din  momentul în care Florin Busuioc a fost preluat de echipele SMURD și transportat la SCJU Craiova, medicii specialiști  au aplicat corect procedurile medicale care se impun în astfel de situații, inclusiv montarea unui stent.  Operația  a fost realizată în cadrul Clinicii de  cardiologie intervențională din cadrul SCJU Craiova, de către o echipă condusă de Dr. Paul Trașcă, medic primar cu competență în cardiologie intervențională și asistat de  dr. Eugen Țiereanu, medic rezident  anul 5 și dr. Emilia Goanță, medic specialist  cu competență europeană în  electrofiziologie.  

Deoarece în acest moment SCJU Craiova nu are  numărul de medici necesari pentru organizarea unor gărzi în specialitatea cardiologie intervențională, unitatea sanitară organizează gărzi la domiciliu pentru această specialitate, astfel încât să asigure intervenția în cazuri de urgență. Această soluție este practicată în mai multe spitale din Europa care se confruntă cu lipsa de personal. În trecut,  SCJU Craiova a scos la concurs posturi de specialiști, însă acestea nu au fost ocupate. Posturile vor fi scoase din nou la concurs, pentru a crea posibilitatea înființării unei linii de gardă în cardiologie intervențională.

“ Procedurile aplicate în acest caz au fost corecte. Pacientul a avut parte de cele mai bune îngrijiri. Însă, avem nevoie  de medici specialiști în  Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie CardiovascularăAm convingerea că  majorările salariale  acordate de Guvern anul acesta, achizițiile  de aparatură de înaltă performanță și proiectele  noilor spitale   vor    determina medicii să rămână în țară, unde avem mare nevoie de  personal ”,  a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii.