fbpx

Ministrul Muncii confirmă: Guvernul va da Ordonanța pentru Salariul Minim Diferențiat

Planuri mărețe pentru Râul Mureș. Se vor amenaja lagune turistice, pontoane și locații pentru închiriat ambarcațiuni
4 noiembrie 2018
Peste 300 de indicatoare rutiere au fost amplasate pe drumul județean Băișoara – Muntele Băişorii – staţiunea Muntele Băişorii
5 noiembrie 2018

Ministrul Muncii confirmă: Guvernul va da Ordonanța pentru Salariul Minim Diferențiat

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, duminică seară, că Guvernul va da, la următoarea şedinţă, o Ordonanţă de Urgenţă pentru schimbarea Codului Muncii, astfel încât salariul minim să fie diferenţiat în funcţie de studii.

„La următoarea şedinţă de Guvern, săptămâna viitoare, vom avea o Ordonanţă de Urgenţă de modificare a Codului Muncii. În Codul Muncii se vorbeşte de salariul minim, dar nu de salariul minim diferenţiat în funcţie de studii. Primul pas este modificarea Codului Muncii. După ce se modifică, vom veni cu hotărâre de Guvern”, a declarat, dumincă, Olguţa Vasilescu.

Potrivit ministrului, salariul minim pe economie ar urma să crească de la 1 ianuarie la 2.080 de lei şi respectiv 2.350 de lei pentru cei cu studii superioare.

„De la 1 ianuarie ar urma să fie salariu minim pe economie 2.080 de lei, iar salariul minim pentru cei cu studii superioare 2.350 de lei şi pentru cei care au minim 15 ani vechime, tot 2.350 de lei”, a anunţat Olguţa Vasilescu, la Antena 3.