fbpx

#METEO: Schimbări drastice ale vremii, în următoarele ore. Vine zăpada?

Autoturism FURAT după ce a fost lăsat cu motorul pornit, în fața unui magazin
4 februarie 2020
25 de troleibuze noi au fost puse în circulație la Cluj-Napoca
4 februarie 2020

#METEO: Schimbări drastice ale vremii, în următoarele ore. Vine zăpada?

La munte este cod galben de vânt puternic și ninsori, iar de marţi, în țară, vin ploile, iar temperaturile scad semnificativ.

Meteorologul Mihai Timu a explicat la Digi24 că temperaturile vor scădea treptat în zilele următoare, astfel că în ţară va ninge, în unele zone urmând să se depună strat consistent de zăpadă, iar vântul va sufla în rafale cu peste 100 de kilometri, viscolind zăpada.

Aerul rece va pătrunde în România marţi, şi se va resimţi mai întâi la munte, unde vor fi ploi, lapoviţă şi ninsoare, urmând ca aceste fenomene meteorologice să se extindă în toată ţara. Încă de marţi, la munte se va depune strat consistent de zăpadă, a spus meteorologul.

În celelalte zone vor fi, iniţial, ploi, începând ca, de miercuri, să fie înlocuite de ninsori care vor cuprinde Maramureşul, Transilvania şi nordul Moldovei.

Miercuri seară, va începe să ningă în jumătatea de sud a ţării, inclusiv în Bucureşti, iar vântul va viscoli zăpada. Temperaturile vor scădea, astfel că la jumătatea săptămânii nu vor mai depăşi maxima de 7 – 8 grade Celsius. Noaptea va fi ger, maximele fiind de minus 10 grade Celsius.