#METEO: Iarna își intră în drepturi! ANM anunță ninsori și polei

Misiune umanitară a navelor MApN în Albania.
2 decembrie 2019
La Câmpia Turzii și îngerii au ziua lor – Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități
2 decembrie 2019

#METEO: Iarna își intră în drepturi! ANM anunță ninsori și polei

Potrivit meteorologilor, în intervalul luni, 2 decembrie, ora 07.00 – marţi, 3 decembrie, ora 10.00, în mare parte din ţară temperaturile vor fi foarte mici.

De asemenea, vor fi ninsori la munte, precipitaţii sub formă de ninsoare în nord şi în centru, depuneri de polei şi intensificări ale vântului.

“În intervalul menționat, aria precipitațiilor va cuprinde regiunile din vestul, nordul și centrul țării. În Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Moldovei treptat vor predomina ninsorile și local, mai ales după orele amiezii, se va depune strat de zăpadă”, se arată în avertizarea ANM.

În Banat, în sudul Crișanei și în centrul și sudul Moldovei la început va ploua, apoi se vor semnala precipitații mixte.

În cursul nopții de luni spre marți (2 spre 3 decembrie) și în dimineața zilei de marți, vor fi precipitații slabe sub formă de ploaie, lapoviță și trecător ninsoare se vor semnala și în regiunile sudice. Local vor fi depuneri de polei.

La munte va ninge și se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpații Occidentali și în nordul Orientalilor.

“Vântul va sufla tare la munte, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăși 70…80 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Intensificări trecătoare ale vântului vor fi pe spații mai mici și în celelalte zone, cu viteze în general de 45…55 km/h”, au mai explicat meteorologii.

În prima parte a săptămânii, vremea se va menține rece mai ales dimineața și noaptea, cu precădere în jumătatea de nord a teritoriului.

BeTheme WordPress Theme
%d blogeri au apreciat: