fbpx

Polițiștii clujeni continuă să verifice localurile publice

Săptămână cu evenimente speciale la Teatrul ,,Puck”
20 ianuarie 2021
Prima zi de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 la Câmpia Turzii
20 ianuarie 2021

Polițiștii clujeni continuă să verifice localurile publice

cluj-napoca
În cursul zilei de ieri, pe raza municipiului Cluj-Napoca, a fost desfășurată o acțiune cu efective mărite pentru creșterea gradului de siguranță publică, prevenirea și combaterea infracțiunilor comise în segmentul stradal, dar și pentru verificarea modului de respectare a măsurilor de protecție stabilite în vederea minimalizării riscului de infectare cu virusul Covid-19.

În cadrul activităților au participat polițiști de ordine publică și rutieră din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, alături de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și ai Grupării de Jandarmi Mobile ”Ștefan Cicio Pop”, dar și polițiști locali din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Prima etapă de acțiune, desfășurată în intervalul orar 19.00 – 20.30, a urmărit verificarea măsurilor de protecție pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19 în  sălile de fitness și terasele deschise publicului pe raza municipiului.

Au fost legitimate aproximativ 50 de persoane și verificați 13 operatori economici.

Astfel, cu ocazia controalelor efectuate, au fost identificați 2 operatori economici de pe raza municipiului Cluj-Napoca care nu respectau măsura suspendării activității (activități de tip bar) în spațiul închis, societățile deținătoare fiind sancționate fiecare cu amenda în valoare de 10.000 de lei, conform Legii 55/2020.

În cea de-a doua etapă, corespunzătoare intervalului orar 23.00 – 01.00, s-a acționat sub forma filtrelor rutiere instituite pe principalele artere de drum, în vederea verificării modului de respectare a restricțiilor de circulație a persoanelor în afara locuințelor ori a gospodăriile în intervalul orar legal prevăzut.

Cu această ocazie, au fost verificate în trafic un număr de 61 de autovehicule și legitimate peste 95 de persoane. Totodată, au fost controlate 7 societăți comerciale privind respectarea programului de funcționare în contextul stării de alertă.

În total, pentru abaterile constatate, au fost aplicate 47 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 33 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 și alte 12 ca urmare a încălcării normelor de circulație pe drumurile publice, în acord cu OUG 195/2002R.

Totodată, 2 persoane au fost sancționate în conformitate cu Legea 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie, respectiv cu OUG 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români.

Citeste si: https://www.abcnewstransilvania.ro/news/cluj-patronii-a-doua-terase-amendati-pentru-ca-aveau-un-perete-in-plus/

Citeste si: https://www.refleqtmedia.ro/stiri-din-turda/o-noua-modalitate-de-plata-a-parcarilor-din-turda/