fbpx

10 noi localități clujene vor avea rețele publice de apă. Vezi LISTA!

Emil Boc s-a vaccinat azi cu vaccinul AstraZeneca: Totul OK!
15 februarie 2021
La ora 12.00, patronii și angajații HoReCa ies în fața unităților unde lucrează: Un strigăt cu ultimele puteri ale tuturor celor peste 400.000 de oameni din industria ospitalității
16 februarie 2021

10 noi localități clujene vor avea rețele publice de apă. Vezi LISTA!

apa-canalizare-localitati-cluj

Marți, 16 februarie 2021, a fost semnat contractul ce prevede „Extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă şi canalizare în comunele Gilău, Gârbău, Aghireșu și Căpușu Mare”.

            Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: E o veste bună pe care o dăm locuitorilor din 10 sate clujene, legată de faptul că în curând vor avea apă potabilă de cea mai bună calitate. La fel de îmbucurător e și faptul că pentru a realiza acest lucru vom folosi cca. 34,5 milioane de lei, fonduri nerambursabile”.

Lucrările de execuție vor debuta în perioada imediat următoare și se vor derula pe parcursul a maxim 18 luni. Acestea vizează extinderea rețelei în nu mai puțin de 10 localități: Aghireșu Fabrici, Aghireșu, Băgara, Dorolțu, Inucu, Macău, Gârbău, Gilău, Păniceni și Căpușu Mic.

Vor fi amenajate, astfel, noi aducțiuni și rețele de distribuție a apei în lungime de circa 38 de km. De asemenea, vor fi reabilitate vechi aducțiuni, respectiv rețele de distribuție a apei, în lungime de 31,3 km. Totodată, vor fi reabilitate și două stații de pompare ape uzate din localitatea Gilău.

Investiția de 34.493.386delei fără TVA este parte a proiectului european în valoare de 355,6 milioane de euro finanțat prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Citeste si: https://cluj24.ro/abdul-rahim-arabul-cu-afaceri-pe-lacul-tarnita-l-ar-fi-amenintat-cu-moartea-pe-adrian-dohotaru-miza-e-navigatia-pe-lac-47472.html

Citeste si: https://www.abcnewstransilvania.ro/news/valeriu-gheorghita-recomandam-reducerea-la-minimum-a-consumului-de-alcool-in-preajma-vaccinarii/