fbpx

Iohannis: Nu intenţionez să revenim la starea de urgenţă! Se impun însă noi restricții…

7 pacienți confirmați pozitiv cu noul coronavirus la Spitalul Turda
10 octombrie 2020
COVID19: Cazurile pozitive cresc îngrijorător la Cluj. În țară sunt peste 3500
10 octombrie 2020

Iohannis: Nu intenţionez să revenim la starea de urgenţă! Se impun însă noi restricții…

Preşedintele Iohannis a declarat vineri, 9 octombrie 2020, că nu doreşte revenirea la starea de urgenţă. De asemenea, Iohannis a recomandat purtarea măştii imediat cum cetăţenii părăsesc locuinţa.

Preşedintele Klaus Iohannis spune că nu intenţionează să reintroducă starea de urgenţă, dar că este adeptul măsurilor preventive, de tip „masca, distanţa, igiena”. El anunţă că evenimente de tipul „nunţi, botezuri, serbări” ar putea fi restricţionate.

„Sperietoarea cu starea de urgenţă e vehiculată cam de multă lume. Mai spun o dată – nu intenţionez să revenim la starea de urgenţă”, spune Klaus Iohannis.

El mai afirmă că există măsuri mai puţin dure care au efecte mai bune.

„Deci cea mai bună prevenţie este masca, distanţa, igiena. Nu avem nevoie să să închidem toată ţara pentru un efect de îngrădire. Pentru a purta mască nu e nevoie de stare de urgenţă. În această etapă nu intenţionez să reintroduc starea de urgenţă, dar sunt adeptul măsurilor preventive. Trebuie să recunosc, sunt de părere că evenimentele la care se adună multă lume şi probabil controlul devine mai greu vor trebui restricţionate. Am văzut, din păcate, prea multe întruniri care au un substrat pozitiv, de tip nunţi, botezuri, setrbări, unde nu au fost respectate aceste restricţii”, continuă şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că, potrivit specialiştilor, masca este extrem de utilă pentru evitarea răspândirii virusului, iar recomandarea lui este ca oamenii să poarte mască tot timpul când ies din casă.

„Am purtat o discuţie mai lungă despre mască. Cam toţi specialiştii sunt de părere că masca este extrem de utilă, dacă vrem să nu mai avem o răspândire masivă a virusului. Deci, pot să vă spun de pe acum că vom avea probabil mai multe discuţii despre unde şi când purătm mască. Eu recomand să purtaţi mască tot timpul când ieşiţi din casă, deci în spaţiul public, indiferent că este în interior sau în exterior, e bine pentru noi, pentru cei apropiaţi să purtăm mască”, a spus Klaus Iohannis, după vizita de vineri de la INSP.

„Măsurile de bază rămân cele discutate: masca, distanţa, igiena”, a mai spus şeful statului.

Vineri s-a înregistrat un nou record de infectare cu SARS-CoV-2 în România, Grupul de Comunicare Strategică (GCS) anunţând 3.186 de cazuri noi şi 52 de decese. În opt judeţe, coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile a depăşit pragul de 1,5 la mia de locuitori.