fbpx

Inspectoratul Școlar Județean Cluj a distribuit încă 1.664 de laptopuri pentru elevii din 38 de licee

Floreștean prins cu alcoolemie record la volan. A provocat un accident
1 februarie 2021
Nu luați medicamente anti-Covid19 ,,după ureche”. Vezi recomandările Ministerului Sănătății!
1 februarie 2021

Inspectoratul Școlar Județean Cluj a distribuit încă 1.664 de laptopuri pentru elevii din 38 de licee

Inspectoratul Școlar Județean Cluj a recepţionat 1.664 de echipamente digitale, în valoare totală de 693.016,4 Euro+TVA, dispozitive care au fost distribuite către cele 38 de colegii și licee din județul Cluj, unități de învățământ preuniversitar eligibile în cadrul Proiectului privind învăţământul secundar (ROSE).

Proiectul privind Învățământul Secundar/Romania SecondaryEducation Project (ROSE), finanţat în baza acordului cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare este un proiect care își propune să contribuie la reducerea abandonului școlar în învățământul secundar și terțiar și la creșterea ratei de promovare a examenului național de bacalaureat, la nivelul unităților de învățământ preuniversitar beneficiare.

Unitățile de învățământ vor repartiza laptopurile către elevi la începutul semetrului al II-lea, în baza unui contract de comodat, în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului educației, nr. 3166/2021, privind criteriile de repartizare a laptopurilor achiziționate prin Proiectul privind învățământul secundar- ROSE.

 Aceste echipamente achiziționate prin proiectul ROSE pentru elevii din licee completează seriile de achiziții similare realizate prin alte proiecte cu finanțare europeană, de către minister sau inspectoratul școlar, în vederea creşterii capacităţii instituționale a acestora de a utiliza conţinuturi, aplicaţii şi echipamente digitale, destinate îmbunătățirii condițiilor de predare-învățare prin intermediul tehnologiei. În aceste zile, Inspectoratul Școlar Județean Cluj a mai depus un proiect de finanțare POC, E-incluziune pentru acces la e-educație, în valoare de5098754.99 lei, beneficiare fiind 12 unități de învățământ cu personalitate juridică. Dacă proiectul va fi aprobat, se va finaliza procesul de dotare cu echipamente digitale pentru elevi la nivelul județului Cluj a declarat doamna Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.