fbpx

Individ periculos reținut de polițiștii clujeni. A lovit două autoturisme în timp ce fugărea polițiștii care au fost nevoiți să folosească armele

Noi echipamente medicale ultramoderne, în valoare de 7,4 milioane de lei, pentru Spitalul de Boli Infecțioase Cluj
27 ianuarie 2020
Șofer oprit cu focuri de armă și în apropiere de Turda. Polițiștii au avut un weekend plin
27 ianuarie 2020

Individ periculos reținut de polițiștii clujeni. A lovit două autoturisme în timp ce fugărea polițiștii care au fost nevoiți să folosească armele

La data de 26 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca  au reținut pentru 24 de ore un bărbat cercetat pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, distrugere și neexecutarea sancțiunilor penale, fapte prevăzute de Codul penal.

În fapt, la data de 26 ianuarie a.c., în jurul orei 15:00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au fost sesizați cu privire la faptul că un șofer conduce haotic pe străzile de pe raza cartierului Bună Ziua, din Cluj-Napoca.

Echipajele de poliție aflate pe teren au fost alertate cu privire la sesizarea primită, iar autovehiculul a fost interceptat pe strada Sfântul Ion de către patrula de poliție din cadrul Secției 4 Poliție.

Bărbatul în vârstă de 28 de ani nu a oprit la semnalele agenților, și-a continuat deplasarea și a acroșat două autospeciale de poliție cu care s-a încercat blocarea acestuia în trafic.

Bărbatul și-a continuat deplasarea spre centrul orașului, iar pe traseu a acroșat alte două autoturisme ale unor participanți la trafic.

În contextul urmăririi, s-a făcut uz de armă în plan vertical și înspre autovehiculul urmărit. În urma acestei acțiuni, nicio persoană nu a fost rănită.

Pe strada Soporului, autoturismul condus de bărbat a părăsit partea carosabilă, intrând în șanțul de pe marginea drumului. Polițiștii l-au extras pe bărbat din mașină și l-au imobilizat.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a refuzat prelevarea de probe biologice la unitatea medicală pentru a se stabili alcoolemia în sânge sau prezența altor substanțe interzise în organism.

Totodată, s-a stabilit că acesta nu avea permis de conducere.

Întrucât s-a stabilit că bărbatul a încălcat interdicția de a conduce autovehicule, interdicție stabilită printr-o pedeapsă complementară anterioară, polițiștii s-au sesizat din oficiu și pentru infracțiunea de neexecutare a sancțiunilor penale.

Bărbatul urmează să fie prezentat unității de parchet pentru dispunerea altor măsuri preventive.