fbpx

Idee inedită a unui Șef de Poliție român: Bilete gratuite la Untold pentru cei care renunță temporar la mașină

Tânăr ARESTAT după ce a dat foc unei Biserici din Mureș. Pierderea este colosală!
10 februarie 2020
Polițiștii atrag atenția șoferilor cu privire la condițiile meteo și de trafic
10 februarie 2020

Idee inedită a unui Șef de Poliție român: Bilete gratuite la Untold pentru cei care renunță temporar la mașină

Pentru a diminua aglomerația în trafic în Baia Mare, șeful Serviciului Poliției Rutiere (SPR) Maramureș, Dorin Gherman, vine cu o inițiativă – aceea de a le fi oferite recompense celor care optează să renunțe, măcar temporar, la mașină.
Ideea nu este una nouă și o recunoaște chiar Gherman – ea aparține Primăriei Viena, care oferă reduceri la cumpărături, restaurante, operă, teatru sau la muzee tuturor celor care renunță la mașina personală pentru o perioadă de o lună, spre exemplu.  “E o situație de win-win: comunitatea câștigă din reducerea poluării, a aglomerației, iar cetățeanul participant la program economisește bani de carburant, asigurare, scapă de stresul găsirii unui loc liber de parcare și de cel al ambuteiajelor” – a explicat Dorin Gherman.
”Celor care zâmbesc ironic le propun să își

amintească de situațiile în care au nevoie de 10-15 minute să parcurgă câțiva kilometri pe strada Progresului, ori când circulă bară la bară la intrarea dinspre Recea. La fel, când semafoarele de la Palatul Justiției sau cel de la Mc Donald’s nu mai fac față ori se blochează, la orele de vârf, în intersecțiile în cauză. Jumătate din mașinile care circulă în Baia Mare transportă, de cele mai multe ori, numai pe șofer. Cu excepția, poate, a unor ore de intrare sau ieșire de la cursuri, când majoritatea părinților își transportă copiii până la poartea școlii” – a afirmat Dorin Gherman.
Șeful SPR Maramureș propune ca fiecare șofer care participă la acest program să beneficieze de premiile oferite de o tombolă specială. “În așteptarea demolării garajelor neautorizate și a construirii, în locul lor, și nu numai, de parcări subterane ori supraetajate, propunerea mea este următoarea: celor care renunță la mașina personală fie și numai pentru o lună, în favoarea transportului în comun, primăria să le ofere posibilitatea participării la o tombolă cu premii constând în vouchere de cumpărături la unul dintre mall-uri, reduceri la restaurante ori bilete la Untold, Electric Castle, Muzeul de Mineralogie, de Artă, de Istorie, Planetariu ori Teatru” – a propus Dorin Gherman.