Idee inedită a primarului din Tîrgu Mureș: Tinerii să aducă pe lume copii, în funcție de situația materială!

Vizitatori din toate colțurile lumii, atrași de muzeele clujene
14 ianuarie 2020
Câmpia Turzii: Campania de informare „Fii la tine-n țară la fel ca afară!”
14 ianuarie 2020

Idee inedită a primarului din Tîrgu Mureș: Tinerii să aducă pe lume copii, în funcție de situația materială!

The Stan family, Romas of Romania, are seen in the house where they squat in the village of Cenon, near Bordeaux, southwestern France, Monday, Sept. 20, 2010. In recent weeks, French authorities have cleared out some 100 illegal immigrant camps, most inhabited by Gypsies, also known as Roma in a crackdown that has drawn international condemnation. (AP Photo/Bob Edme)

Primarul din Târgu Mureş consideră că cei care vor să facă un copil trebuie să îndeplinească anumite condiţii.

Dorin Florea, primarul din Târgu Mureş, vrea anchetă socială obligatorie pentru tinerii care vor să facă un copil. Printre cerinţele care trebuie îndeplinite, conform primarului, ar fi ca cei care îşi doresc un copil să aibă un loc de muncă stabil, un nivel de educaţie minim stabilit prin lege sau o situaţie financiară acceptabilă.
”Nimeni nu se poate opune dorinţei de a avea un copil, însă populaţia trebuie conştientizată că responsabilitatea creşterii şi formării unui copil este uriaşă…Propun introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aducă pe lume copii, anchetă care să ţină cont de următoarele lucruri:
– dovada unui loc de muncă şi a unei locuinţe stabile;
– situaţie financiară acceptabilă;
– un nivel de educaţie minim stabilit prin lege;
– vârsta minimă la care un adult să devină părinte
”În cazuri excepţionale, în care totuşi un cuplu care nu îndeplineşte condiţiile prezentate mai sus va avea un copil, consider că statul va trebui să preia copilul şi să-i ofere condiţiile corespunzătoare pentru dezvoltare ( igienă, educaţie, hrană).
În acest caz, indemnizaţia nu ar mai fi acordată părinţilor. Aceştia vor avea însă posibilitatea de a-şi recupera copilul, după ce vor îndeplini condiţiile prevăzute mai sus. Cred că nu este cazul să ne gândim să creştem demografia ţării cu orice preţ. În România există multe familii defavorizate (nu mă refer la persoane cu dizabilităţi), ci la cei apţi de lucru care nu vor să muncească, la cei care aduc pe lume copii cu un singur scop: să aibă o sursă de venit. Aceste medii generează infracţionalitate crescută, abandon, lipsă de educaţie etc”, a fost mesajul postat de Dorin Florea pe contul său de Facebook.
Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat în urma afirmaţiilor primarului din Târgu Mureş, a declarat pentru MEDIAFAX, şeful CNCD, Asztalos Csaba.
Sursa: MEDIAFAX
BeTheme WordPress Theme
%d blogeri au apreciat: