fbpx

Grevă spontană a angajaților CFR în mai multe depouri, inclusiv la Cluj. 19 trenuri au fost anulate

Două mașini de lux, furate din Germania, au fost găsite … în Alba
16 ianuarie 2020
Disponibilizări masive la CFR. Peste 1.100 de angajați ai Regionalei CFR Cluj urmează să fie concediați din martie
16 ianuarie 2020

Grevă spontană a angajaților CFR în mai multe depouri, inclusiv la Cluj. 19 trenuri au fost anulate

Gal Avram

A fost grevă la CFR joi dimineață. 19 trenuri au fost anulate. Cei care asigură întreținerea trenurilor și-au încetat activitatea în mai multe județe din țară, din cauză că nu fusese semnat contractul pentru mentenanţă cu Societatea Comercială Reaparaţii Locomotive. Conflictul a fost stins în jurul prînzului, după semnarea acestui contract.

Circa 1.300 de angajaţi ai CFR care se ocupă cu lucrările de mentenanţă au intrat joi dimineaţă în grevă, potrivit informaţiilor MEDIAFAX. Programul a aproximativ 20 de trenuri a fost afectat.

Angajaţii care au intrat în grevă lucrează în depouri pentru lucrările de mentenanţă a locomotivelor. Este vorba despre depourile din toată ţara, inclusiv cele din Bucureşti, Cluj, Iaşi, Ploieşti, Braşov şi Timişoara.

Angajaţii Societăţii Comerciale Reparaţii Locomotive (SCRL) au încetat greva şi au reluat lucrul în toate secţiile, joi după ora 12:00, după ce conducerea companiei CFR Călători a semnat contractul de mentenanţă cu SCRL, a declarat, pentru Agerpres, directorul SCRL, Cristian Coconaşu.

“Începând cu ora 12:00, s-a reluat activitatea de reparaţii din SCRL în toate secţiile. Contractul de mentenanţă a fost semnat. Traficul ar trebui să se normalizeze în cursul zilei de astăzi (joi, n.r.). Nu vor fi probleme, toate locomotivele care sunt în secţii vor fi reparate, ca să nu fie probleme pe partea de asigurare de material rulant de tracţiune”, a precizat directorul Societăţii Comerciale Reparaţii Locomotive.

BeTheme WordPress Theme