fbpx

Familie din Iara amendată cu 5.000 de lei fiindcă nu au respectat CARANTINA

Polițiștii au împiedicat desfășurarea unei petreceri private în localitatea Urca
13 februarie 2021
Auchan dă o viață nouă hainelor printr-un proiect inedit la Cluj
13 februarie 2021

Familie din Iara amendată cu 5.000 de lei fiindcă nu au respectat CARANTINA

La data de 12 februarie a.c., pe raza municipiului Cluj-Napoca, polițiștii din cadrul secțiilor urbane ale Poliției municipiului Cluj-Napoca, Biroul pentru Centrul Universitar și Biroul Rutier au acționat în vederea menținerii unui climat de ordine și siguranță civică, prin verificarea modului de respectare a  măsurilor stabilite pentru prevenirea și combaterea virusului Covid-19.

Astfel, echipele mixte formate din polițiști, jandarmi și polițiști locali au acționat în zona centrală a municipiului și pe principalele artere de circulație din oraș, în mijloacele de transport public de persoane și în stațiile alocate acestora.

Acțiunea s-a desfășurat în două etape, respectiv în intervalele orare 16.00 – 20.00 și 23.00 – 01.00.

În prima etapă de acțiune au fost controlați 45 deoperatori economici și verificate în trafic 67 de vehicule, fiind legitimate 148 de persoane.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 62de sancțiuni contravenționale. Pentru nerespectarea prevederilor specifice stării de alertă, în conformitate cu Legea 55/2020, au fost sancționate 40 de persoane. 

Totodată, pentru abaterile aduse normelor de circulație pe drumurile publice, au fost aplicate 16sancțiuni contravenționale, iar alte 5 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcări aduse normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Exemplu:

În cadrul acestei etape, polițiștii au depistat pe o stradă din municipiul Cluj-Napoca un bărbat de 43 de ani și o femeie de 42 de ani, ambii din comuna Iara.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, a reieșit faptul că aceștia nu respectă măsura carantinării la domiciliu, fiind sancționați în conformitate cu Legea 55/2020, cu amenda în valoare de 5.000 de lei, fiecare.

În intervalul orar 23.00 – 01.00, obiectivul principal a constat în verificarea interdicției de circulație a persoanelor în afara locuințelor ori a gospodăriilor, fiind instituite filtre rutiere pe principalele artere de circulație de pe raza de competență.

Cu aceasta ocazie, au fost oprite pentru control în trafic un număr de 37 de autovehicule și legitimate 78de persoane.

În conformitate cu prevederile Legii 55/2020 s-au aplicat 15  sancțiuni, iar pentru nerespectarea normelor rutiere prevăzute de OUG 195/2002R, alte 4sancțiuni.

În urma celor două etape, polițiștii rutieri au rețiut 2 permise de conducere în vederea suspendării pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului electric.