EURO 2020: lucrările la stadioanele Steaua şi Giuleşti sunt în grafic

Fondatorii SVC, împreună cu dl. Rafael Cruz, primiți la București de Ministrul Apărării, Gabriel Leș
19 martie 2019
ARESTAT de polițiștii din Câmpia Turzii după ce a fost prins beat și fără permis, la volan
20 martie 2019

EURO 2020: lucrările la stadioanele Steaua şi Giuleşti sunt în grafic

Viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, şi Gheorghe Popescu, consilier onorific al premierului, au verificat astăzi, 19 martie, stadiul lucrărilor la stadioanele Steaua Bucureşti şi Giuleşti „Valentin Stănescu”.

„Ne-am asumat luna mai a anului 2020 ca termen pentru începerea meciurilor de antrenament pe cele două stadioane și ne vom ține de cuvânt. Constructorii ne-au asigurat că se lucrează non-stop, inclusiv noaptea şi în weekenduri, întrucât este foarte important să ne încadrăm în termene şi să ne respectăm angajamentele faţă de UEFA. De aceea, eu voi merge săptămânal pe stadioane pentru a verifica stadiul lucrărilor”, a declarat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu.

Pentru stadionul Steaua Bucureşti a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de execuţie pe 25 februarie 2019. La finalizare, stadionul va avea o capacitate de 31.254 de locuri, o suprafaţă construită de 82.000 mp, valoarea lucrărilor fiind de aproximativ 64,5 milioane de euro (cu TVA, taxe şi cote incluse).

Stadionul Giuleşti „Valentin Stănescu” este în plin proces de demolare şi, în cel mai scurt timp, se va depune documenţia pentru obţinerea autorizaţiei de construire. Valoarea lucrărilor este de aproximativ 29 milioane de euro (cu TVA, taxe şi cote incluse), iar după reconstrucţie, arena va beneficia de 14.000 de locuri şi o suprafaţă de joc de 105 m lungime şi 68 m lăţime.

Cele două obiective vor fi realizate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), în vederea organizării, în România, a unor meciuri din cadrul Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 (EURO 2020).

BeTheme WordPress Theme
%d blogeri au apreciat: