fbpx

Episcopul greco-catolic Florentin din Cluj a murit. Înaltul prelat era infectat cu Covid-19

ARESTAT după ce a încercat să vândă un utilaj care nu există! Vezi cum a fost înșelată o femeie din Dej
13 ianuarie 2021
APIA Cluj: Stadiul plăților în Campania 2020
13 ianuarie 2021

Episcopul greco-catolic Florentin din Cluj a murit. Înaltul prelat era infectat cu Covid-19

E Doliu în biserica greco-catolică din România, după ce episcopul Florentin Crihălmeanu, de la Eparhia Cluj-Gherla, a murit marți din cauza Covid-19. Înaltul prelat avea 61 de ani.

Episcopul a decedat în urma unei crize acute cardio-respiratorii, după ce fusese infectat cu COVID-19, a anunţat Biroul de Presă al Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla. Înaltul prelat s-a stins la Mănăstirea Congregaţiei Surorilor Maicii Domnului din Cluj-Napoca.

Potrivit purtătorului de cuvânt, preot Daniel Avram, în ciuda faptului că starea sănătăţii episcopului se îmbunătăţise după infectarea cu COVID-19 şi se apropia sfârşitul perioadei de carantinare, el s-a confruntat cu o criză acută cardio-respiratorie, în urma căreia medicii ambulanţieri au constatat decesul.


Prefectura Cluj: Primim cu profundă durere și regret vestea trecerii la cele veșnice a Preasfinției Sale Florentin Crihălmeanu, Episcop greco-catolic al Eparhiei de Cluj-Gherla.

Sunt momente de tristețe pentru comunitatea noastră și pentru membrii bisericii greco-catolice, în slujba și credința căreia și-a dedicat întreaga viață.

Transmitem condoleanțe și ne exprimăm prețuirea și respectul pentru cel al cărui cuvânt de înțelepciune, bunătate și blândețe, a fost de ajutor și un sprijin tuturor celor din jur.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

BeTheme WordPress Theme