fbpx

Din 12 octombrie 2019 cei care folosesc telefonul mobil la volan riscă să rămână fără permis

Accident mortal, pe o trecere, la Cluj-Napoca. Pietonul a fost strivit de un autotren
9 octombrie 2019
Accident grav la Apahida. O persoană a fost transportată la spital
9 octombrie 2019

Din 12 octombrie 2019 cei care folosesc telefonul mobil la volan riscă să rămână fără permis

Gal Avram

Vă reamintim că, începând din această sâmbătă, intră în vigoare interzicerea utilizării de către șoferi, în timp ce conduc, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv care poate face înregistrări foto/video.

Astăzi, la cafea cu un polițist, colegul nostru Claudiu, de la Brigada Rutieră, ne-a vorbit despre modificările legislative privind modul în care șoferii pot utiliza telefonul mobil atunci când conduc, mai exact, prin noile reglementări este interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod atât a telefonului mobil, cât și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către conducător, în timpul conducerii vehiculului aflat în mișcare.

Mai mult decât atât, în momentul în care conducătorul unui autovehicul încalcă o regulă privind circulația vehiculelor în timp ce ține în mână sau folosește telefonul ori un alt dispozitiv mobil, va fi sancționat cu 4-5 puncte-amendă și suspendarea exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile.

Alternative există: dispozitiv de tip “mâini libere”, car kit sau pur și simplu oprirea autovehiculului, acolo unde legea permite, pentru rezolvarea problemelor stringente.

Viața are prioritate! O clipă de neatenție poate fi fatală. Verificarea unei notificări pe telefonul mobil sau scrierea unui mesaj îți distrage atenția de la trafic pentru cel puțin 5 secunde.

Mesajele, fotografiile, video, apelurile pot aștepta. Pune și tu SIGURANȚA pe primul loc.

#PolițiaCapitalei

BeTheme WordPress Theme