fbpx

Cutremur de 5,8 în România. Raed Arafat răspunde de ce RO-Alert nu a transmis mesaj preventiv.

Trei kilograme de aur ascuns în șosete, descoperite în bagajul unui copil de 14 ani, pe Aeroportul din Cluj-Napoca
28 octombrie 2018
Accident Groaznic la Hunedoara: 32 de victime după ce un Autocar care venea din Spania s-a răsturnat
29 octombrie 2018

Cutremur de 5,8 în România. Raed Arafat răspunde de ce RO-Alert nu a transmis mesaj preventiv.

Sistemul de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă RO-ALERT nu era menit să transmită alerte înaintea producerii unui cutremur, a transmis șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

”Au fost trimise echipe la verificări, nu am înregistrat niciun apel la 112 legat de pagube sau persoane care să fi suferit atacuri de panică. Putem spune că nu sunt efecte, deocamdată

Raportul exercițiului SEISM 2018 nu este finalizat încă, pentru că așteptăm rapoartele celor care au urmărit exercițiile. Au fost identificate mai multe soluții privind răspunsul în caz de situație de cutremur.

Sunem întotdeauna în alertă. Cineva mi-a transmis că nu a primit alertă pe RO ALERT. RO Alert nu e menit să transmită informații înainte de cutremur, ci doar pentru situații de urgență de după, în cazul în care apare ceva. Trebuie să înțelegem că RO Alert nu e menit să transmită avertizări înainte de un cutremur””, a precizat Raed Arafat.

Un cutremur cu magnitudinea 5,8 pe scara Richter s-a produs duminică, 28 octombrie 2018, la ora locală 3:38, în judeţul Buzău, la o adâncime de 150 de kilometri, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.