fbpx

Cristina Burciu: Medicii de familie vor monitoriza cazurile mai ușoare de îmbolnăviri cu coronavirus

Covid19: Record de teste pozitive la Cluj și peste 3100 în țară
13 octombrie 2020
Cluj-Napoca: Dezbatere publică online pe tema Regulamentului privind condițiile de utilizare a trotinetelor electrice
13 octombrie 2020

Cristina Burciu: Medicii de familie vor monitoriza cazurile mai ușoare de îmbolnăviri cu coronavirus

Conducerea executivă a țării a solicitat Ministerului Sănătății să dinamizeze în continuare capacitatea de testare pentru stabilirea îmbolnăvirilor cu coronavirus, în paralel urmărindu-se creșterea numărului de paturi din secţiile de terapie intensivă.

Guvernul este preocupat de luarea celor mai pozitive măsuri pentru reducerea numărului de persoane testate pozitiv. Simultan cu majorarea capacității de testare, s-a luat decizia suplimentării numărul de paturi, atât la terapie intensivă, cât și pentru cazurile intermediare, destinate celor care doresc să se trateze în spital şi nu la domiciliu sau în altă locaţie.

De asemenea, s-a luat măsura monitorizării mai atente a Direcțiilor de Sănătate Publică județene, mai ales după ce acestea emit deciziile referitoare la persoanele diagnosticate pozitiv. Evoluția bolii acestora va fi îndeaproape urmărită de autorități, inclusiv prin implicarea medicilor de familie în procesele de observare a pacienţilor, îndeosebi în cazurile mai uşoare. Monitorizarea stării de sănătate a celor bolnavi și de către medicii de familie va avea ca efect imediat stabilirea tratamentelor adecvate, astfel încât activitatea medicilor DSP și din spitalele COVID să fie degrevată, având în vedere numeroasele activități depuse de aceștia în perioada actuală, inclusiv anchete epidemiologice laborioase.

Îmi exprim încrederea că turdenii și românii vor respecta recomandările autorităților abilitate și vor fi responsabili pentru ei și familiile lor, astfel încât să putem depăși în siguranță situația din prezent și să reducem substanțial numărul de îmbolnăviri. Vă îndemn să rămânem echilibrați și raționali!

Cristina Burciu, deputat PNL Cluj