fbpx

Credincioșii sărbătoresc astăzi Boboteaza cu reguli stricte. Ce măsuri se impun?

S-a decis! Elevii continuă școala online doar până pe 8 februarie
6 ianuarie 2021
Emil Boc vrea să implice vedetele din Cluj în campania de vaccinare: Avem de luptat cu cei care ne pun în pericol sănătatea în fiecare zi!
6 ianuarie 2021

Credincioșii sărbătoresc astăzi Boboteaza cu reguli stricte. Ce măsuri se impun?

Biserica Ortodoxă a stabilit că evenimentele liturgice prilejuite de Botezul Domnului – sau Bobotează – se vor desfășura anul acesta cu respectarea regulilor sanitare și de distanțare socială. La București, Iași și Constanța enoriașii vor trebui să poarte mască și vor fi distanțați cu garduri.
Miercuri dimineață, credincioșii care au venit la slujbă pe Dealul Mitropoliei au fost binecuvântați prin stropire cu Agheasma Mare de către Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel.

Enoriașii sunt obligați să poarte mască de protecție și să avanseze pe un culoar marcat, păstrând o distanță de 1,5 metri între ei.

În contextul pandemiei de coronavirus, credincioșii vor primi Agheasma Mare deja îmbuteliată, nu ca în anii precedenți, când aceasta se împărțea din vase mari cu apă.

La Constanța, la slujba de Bobotează din Portul Tomis pot participa cel mult 3.000 de persoane cu respectarea măsurilor de distanţare, iar în cazul în care vor fi mai mulţi oameni care vor dori să fie prezenţi, accesul în zona respectivă va fi restricţionat. „Facem precizarea că în zona de distribuire a Agheasmei mari vor fi organizate culoare de acces, astfel încât să nu se producă aglomerări de persoane”, a anunțat Jandarmeria Constanța.