fbpx

COTAR: Armonizarea legislației românești cu cea europeană, pe piața asigurărilor auto

Ministrul Muncii s-a plâns la Bruxelles, după decizia Austriei privind ajustarea alocațiilor familiale
26 octombrie 2018
Lucrări de reabilitare şi modernizare a drumului judeţean Aghireş – limită cu judeţul Sălaj
26 octombrie 2018

COTAR: Armonizarea legislației românești cu cea europeană, pe piața asigurărilor auto

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România salută dialogul cu reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) și s-a ajuns la consens, în privința asigurărilor auto obligatorii. Membrii COTAR au avut, zilele acestea, o întrevedere cu președintele ASF, Leonardo Badea, la sediul ASF, pentru a discuta propunerile de modificare a legii RCA și situația Pieței asigurărilor auto obligatorii.

            Reprezentanţii COTAR au analizat, alături de președintele ASF, oportunitatea armonizării legislației românesti, cu cea europeană, în privința asigurării obligatorii de răspundere civilă. “Salutăm acest dialog avut cu președintele ASF, Leonardo Badea, și dorim soluționarea cât mai eficientă a acestei probleme semnalate de transportatori. Avem toată convingerea că împreună cu Leonardo Badea, în care am avut mereu un partener de dialog, vom putea asigura stabilitate pe piața RCA”, a declarat Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR.

Transportatorii rutieri își doresc să fie protejate interesele cetățenilor, ale consumatorilor, prin toate măsurile legislative implementate, și salută modificările survenite în ultimul an, în relația cu asiguratori, după un adevărat război declanșat în anul 2015, care nu a adus beneficii niciuneia dintre părți.

“Constatăm că am ajuns la o normalitate în care tarifele au intrat într-o zonă de stabilitate, societățile au devenit mai responsabile și chiar există noi jucători pe această piață. Pachetul legislativ privind piața RCA, intrat în vigoare de mai bine de un an, a adus stabilitate și a influențat, de asemenea, în mod pozitiv, evoluția acestui segment al pieței asigurărilor. Salutăm acest dialog avut cu Leonardo Badea și așteptăm următoarea rundă de negocieri, privind piața asigurărilor auto obligatorii”, a mai precizat Vasile Ştefănescu.