fbpx

Corpul de Control al Ministerului Sănătății și DSU s-au sesizat în cazul morții lui Ilie Balaci

Poemul cinematografic „Suflet Românesc – atunci și acum – Despre muzica poeziei și poezia muzicii”, prezentat în premieră la Cluj-Napoca
22 octombrie 2018
Tânăr din Apahida bătut și sechestrat de unchiul său
22 octombrie 2018

Corpul de Control al Ministerului Sănătății și DSU s-au sesizat în cazul morții lui Ilie Balaci

O echipă de control formată din reprezentanți ai Corpului de Control din  Ministerul Sănătății și reprezentanți ai  Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) verifică modul în care s-a intervenit în cazul Ilie Balaci.

Ilie Balaci este eroul nostru naţional şi familia a ridicat suspiciuni legate de modul în care au intervenit echipajele ambulanţei. În aceste condiţii, este de datoria noastră să verificăm exact ce s-a întâmplat acolo. Astfel, o echipă a Ministerului Sănătăţii, împreună cu reprezentanţi ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă se deplasează astăzi la Craiova pentru a verifica dacă au fost respectate protocoalele și procedurile în acest caz”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Un dosar de moarte suspectă a fost deschis în cazul morţii lui Ilie Balaci. „Când medicul de familie nu emite certificat constatator al decesului, se întocmeşte acest dosar, se dispune efectuarea unei autopsii, care va stabili cauzele decesului”, spun poliţiştii doljeni.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru, a declarat, pentru MEDIAFAX, că este necesară respectarea unor norme procedurale, care includ şi efectuarea unei necropsii.

„Da, dosarul de moarte suspectă a fost deschis încă de la momentul sesizării. Este procedura obişnuită, în sensul că atunci când medicul de familie nu emite certificat constatator al decesului, se întocmeşte acest dosar, se dispune efectuarea unei autopsii, care va stabili cauzele decesului. E o procedură normală, nu că ar exista vreo suspiciune, dar aşa cum am zis sunt necesare şi rezultatele unei necropsii”, a spus Cosmin Grădinaru.