fbpx

Clujul Verde: Parcul Observator – un nou parc în cartierul Zorilor

În ultimele 24 de ore, 190 persoane au fost confirmate cu Covid-19 la Cluj
9 ianuarie 2021
Clujenii afectați de pana de curent vor fi despăgubiți de Ministerul Energiei
9 ianuarie 2021

Clujul Verde: Parcul Observator – un nou parc în cartierul Zorilor

Forma finală a proiectului de amenajare pentru viitorul Parc Observator a fost aprobată astăzi în Comisia Tehnică de Amenajarea Teritoriului și Urbanism.
Amplasamentul parcului a fost ales dintre mai multe locații studiate, poziția sa din centrul cartierului Zorilor fiind ideală pentru a deservi cât mai mulți locuitori din zonă. Parcul se va desfășura pe o suprafață de peste 1,2 ha și va oferi clujenilor diverse posibilități de relaxare și de petrecere a timpului liber.
Proiectul prevede amenajarea parcului cu zone dedicate unor categorii diferite de utilizatori. Va fi amenajat un loc de joacă cu dotări moderne, o zonă de recreere pentru seniori, o zonă de fitness în aer liber, vor fi instalate mese de șah și fântâni arteziene. De asemenea, se vor amenaja zone de promenadă și vor exista facilități pentru cicliști.
Amenajarea viitorului parc presupune plantarea a peste 180 de arbori și a peste 240 de arbuști, pe lângă cei existenți deja. Sistemul de irigație prevăzut în proiect va reduce costurile de întreținere și va asigura prospețimea vegetației în perioadele de secetă. Aleile vor fi amenajate din materiale permeabile pentru un impact minim asupra mediului și vor permite accesul persoanelor cu dizabilități în toate zonele parcului. Sistemul de iluminat LED prevăzut va dispune de sistem de telegestiune.
La Cluj-Napoca, în acest moment se află în derulare, în diferite stadii de implementare, proiecte pentru parcuri/zone de agrement care vizează o suprafață de peste 140 ha. Parcul Observator este o reafirmare a direcției generale de dezvoltare a municipiului nostru, una similară cu cea a orașelor europene: <>
Sursa video: ARHIBOX

https://www.facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni/videos/324650692060852