fbpx

Clujul riscă să se ,,închidă” incidența cazurilor apropiindu-se de 3 pe mia de locuitori

Patru mașini implicate într-un accident. Șoferul vinovat s-a urcat beat la volan
15 octombrie 2020
Strada Piezișă din Cluj-Napoca este focar de Covid19. Forțele de ordine patrulează în permanență
15 octombrie 2020

Clujul riscă să se ,,închidă” incidența cazurilor apropiindu-se de 3 pe mia de locuitori

Situația este critică la Cluj. Prefectul Mircea Abrudean a anunțat în urmă cu câteva minute într-o conferință de presă, că județul Cluj a ajuns la o incidență de 2,18 pe mia de locuitori. La 3 cazuri pe mia de locuitori, școlile se vor închide și se va impune purtarea măștii și pe stradă.

Situația este alarmantă, astfel că măsurile luate sunt absolut necesare. Ați observat că unele dintre prevederi sunt clare și se aplică în mod direct. La o incidență peste 3 la mie, la cum se mișcă lucrurile și cum evoluează cifrele vom ajunge și în Cluj-Napoca, foarte repede. După ce depășim 3 la mie, intrăm în joc cu alte restricții. Putem lua în calcul carantinarea unității administrativ-teritoriale în funcție de anumiți factori. 

La nivelul municipiului Cluj-Napoca ne raportăm la 327 de mii de oameni, dar suntem conștienți că sunt mulți studenți, care nu intră în calcul. Avem multe alte persoane care nu sunt înregistrate, deci putem discuta de o cifra mult mai mare de persoane când calculăm rata. Lucrurile însă, evoluează într-o direcție pe care nu o dorim. Ne ajută prevederile care anulează evenimentele private, care au generat mare parte din cazurile de la nivelul județului Clu. Lucrările sunt clare. Se anulează orice tip de eveniment privat, în spațiu închis sau deschis. Să nu căutăm tertipuri, pentru că nu va fi bine pentru cei care o fac. S-a reglementat portul măștii pentru UAT urile care depășesc 3 cazuri la mia locuitori”, a declarat prefectul Mircea Abrudean.