fbpx

Clujenii afectați de pana de curent vor fi despăgubiți de Ministerul Energiei

Clujul Verde: Parcul Observator – un nou parc în cartierul Zorilor
9 ianuarie 2021
Regulament nou: Cum se vor încheia mediile elevilor pe Semestrul I, în acest an școlar?
9 ianuarie 2021

Clujenii afectați de pana de curent vor fi despăgubiți de Ministerul Energiei

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a anunțat că va exista la nivelul Comisiei Europene un fond prin care vor fi despăgubiţi cei afectaţi de pana de curent de vineri, scrie monitorulcj.ro

Românii afectaţi de pana de curent care a avut loc vineri după-amiaza în aproape toate statele europene vor putea fi despăgubiţi dintr-un fond constituit la nivelul Comisie Europene, iar dacă se va găsi vinovatul acestui incident, el va suporta despăgubirile, a anunţat, sâmbătă, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„România a fost victima penei de curent ce a afectat aproape toate statele europene, nu cauza ei. Românii trebuie să ştie că în cazul unui incident european, cum este cazul în momentul de faţă, dacă nu se va reuşi să se stabilească cine este vinovat, atunci va exista la nivelul Comisiei Europene un fond prin care vor fi despăgubiţi cei afectaţi. Dacă se va găsi vinovatul acestui incident, el va suporta despăgubirile”, a scris ministrul Energiei, pe pagina sa de Facebook.

El a transmis că despăgubirile se vor face prin instituţiile naţionale din fiecare ţară, iar Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului din România este deja în legătură cu autorităţile europene de protecţie a consumatorului.