fbpx

Clujean strivit sub propria mașină în timp ce o repara

Cinci restaurante din Cluj au fost închise pentru mizerie și mâncare expirată
20 februarie 2020
LISTA cu drumurile județene din Cluj care vor fi modernizate în 2020
21 februarie 2020

Clujean strivit sub propria mașină în timp ce o repara

Un bărbat din Cluj-Napoca se zbate între viață și moarte după ce autoturismul sub care efectua reparații a căzut peste el, în garajul propriu. După două manevre de resuscitare, acum se află în stare critică la spital.

Bărbatul de aproximativ 70 de ani a fost observat la scurt timp după ce mașina l-a strivit de către un alt bărbat, aflat în trecere. Acesta din urmă, ajutat de un taximetrist, a reușit să îl scoată de sub autoturism și să dea alarma.

Norocul a făcut ca o asistentă medicală, aflată în timpul liber, să fie prezentă în zonă și să evalueze rapid starea de sănătate a victimei. Femeia nu a stat pe gânduri și a început masajul cardiac extern, până la sosirea echipajelor de urgență.

În momentul în care salvatorii au ajuns la fața locului, bărbatul, grav rănit, încă respira, însă a intrat din nou în stop cardio-respirator, fiind necesară reînceperea manevrelor de resuscitare de către echipajul SMURD.

Corpul bărbatului a răspuns manevrelor salvatoare, astfel încât a fost transportat la spital pentru îngrijiri și investigații de specialitate.

Prezența de spirit și implicarea cetățenilor, prin efectuarea corecctă a primilor pași din “lanțul supraviețuirii”, i-a crescut considerabil șansele de a fi salvat. Bărbatul se află deocamdată în stare critică la spital.

Sursa: observator.tv