fbpx

Clujean ARESTAT pentru vânzare fără drept de petarde și artificii

87 de clujeni își petrec Revelionul pe ATI, bolnavi de Covid
31 decembrie 2020
Minoră din Cluj-Napoca dată dispărută. Sună la 112 dacă o vezi!
1 ianuarie 2021

Clujean ARESTAT pentru vânzare fără drept de petarde și artificii

Acțiunile planului ”Foc de Artificii” au fost derulate în continuare și în cursul zilei de ieri, la nivelul întregului județ, de către polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, urmărindu-se modul în care sunt respectate normele legale privind operațiunile cu articole pirotehnice.

REȚINUT PENTRU 24 DE ORE

Un bărbat în vârstă de 40 de ani, din municipiul Gherla a fost reținut pentru 24 de ore de către polițiștii din cadrul Poliției municipiului Gherla, în continuare fiind efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunii de efectuarea fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice.

Bărbatul este bănuit de comercializarea articolelor pirotehnice fără a deține acest drept, fiind depistat de polițiști în municipiul Gherla, având asupra sa peste 1900 de articole pirotehnice.

Activitățile de verificare desfășurate în cursul zilei de ieri de către polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în colaborare cu polițiștii structurilor teritoriale, au condus la identificarea a cinci persoane care ar fi intenționat comercializarea articolelor pirotehnice fără a deține autorizație în acest sens și indisponibilizarea a circa 90 de kilograme de articole pirotehnice.

Persoanele în cauză au fost depistate de polițiști în diferite localități din județul Cluj, respectiv în localitatea Gilău, Suatu și în municipiul Turda.

Cercetările continuă în cadrul dosarelor penale întocmite pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept

La data de 30 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin au depistat o tânără în vârstă de 31 de ani, din orașul Huedin, care ar fi încercat punerea în vânzare de articole pirotehnice, fără a deține acest drept.

A fost identificată cantitatea de aproximativ 2,5 kilograme, în cauză fiind demarate cercetările privind săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.