fbpx

Cluj: Termenele pentru înscrierea în învățământul dual sau profesional

Polițiștii verifică distanțarea socială, după ce cazurile de COVID au crescut îngrijorător la Cluj
2 octombrie 2020
Lucrările de reamenajare a Laboratorului de Radiologie din cadrul Spitalului clujean de Recuperare au fost finalizate
2 octombrie 2020

Cluj: Termenele pentru înscrierea în învățământul dual sau profesional

  În conformitate cu OMEC, nr. 5578/17.09.2020, privind aprobarea Calendarului etapelor și a acțiunilor pentrustabilirea cifrei de școlarizare în învățământul dual și în învățământul profesional, pentru anul școlar 2021-2022, Inspectoratul Școlar Județean Cluj propune cifrele de școlarizare pentru învățământul dual și învățământul profesional, în colaborare cu Comitetul Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social, Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, cu unitățile administrativ-teritoriale și cu agenții economici. 

Operatorii economici interesați pentru școlarizarea elevilor în învățământul profesional, în conformitate cu calendarul aprobat, parcurg următoarele etape:

1. PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNT DUAL 

Operatorii economici transmit spre CNDIPT solicitările de școlarizare în învățământul dual, pentru anul școlar 2021-2022, conform modelului de solicitare, din Anexa nr. 2 la Metodologia de organizare și funcționare a învățământului dual, aprobată prin OMEC, nr. 5578/17.09.2020.

                                                                                                 Termen_13 noiembrie 20202. 
PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNT PROFESIONAL

Operatorii economici înaintează unităților de învățământ profesional și tehnic/ Inspectoratului Școlar Județean Clujsolicitările de școlarizare în învățământul profesional,pentru anul școlar 2021-2022, conform modelului prevăzut în Anexa la  calendar.

                                                                                              Termen_13 noiembrie 2020

Aceste activități se înscriu în seria acțiunilor desfășurate de către Inspectoratul Școlar Județean Cluj, pentru popularizarea în rândul operatorilor economici a oportunităților de solicitare de cifre de școlarizare în învățământul profesional și dual, în vederea armonizării ofertei educaționale a județului Cluj cu cerințele pieței muncii.

Detalii suplimentare și pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Cluj: www.isjcj.ro