fbpx

Cluj: Se impune purtarea obligatorie a măștii în jurul școlilor, pe o rază de 100 de metri

Acțiuni de salubrizare și igienizare au avut loc astăzi la blocul Ceramica, din Turda
5 octombrie 2020
INCENDIU într-un hotel din Băile Felix. Doi angajați s-au intoxicat cu fum
6 octombrie 2020

Cluj: Se impune purtarea obligatorie a măștii în jurul școlilor, pe o rază de 100 de metri

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a anunţat, luni, că, printr-o hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, se instituie obligativitatea purtării măştii de către toate persoanele de peste 5 ani pe o rază de 100 de metri în jurul tuturor şcolilor din judeţ.

„Observăm o creştere alarmantă a numărului de cazuri în judeţul Cluj. (…) Trendul este ascendent şi trebuie să luăm nişte măsuri de restricţionare a unor activităţi pentru prevenirea răspândirii acestui virus şi pentru a scădea presiunea pe sistemul medical. În momentul de faţă, cele trei spitale COVID funcţionează la capacitate aproape maximă, atât în ceea ce priveşte terapia intensivă, cât şi pe secţiile COVID”, a spus Mircea Abrudean, citat de Agerpres.

El a anunţat că în Dej şi Gherla sunt suspendate activităţile cu publicul în cazul restaurantelor şi cafenelelor, în interior, precum şi sălilor cu jocuri de noroc. De asemenea, ca urmare a depistării mai multor cazuri de elevi cu COVID-19, Colegiul „Andrei Mureşanu” Dej şi Liceul „Petru Maior” Gherla trec la scenariul 3, în care cursurile se desfăşoară online.

Prefectul Mircea Abrudean a menţionat că, deocamdată, incidenţa COVID-19 în Cluj-Napoca este de 1,33 la mie.