fbpx

Cluj-Napoca: se redeschid cinematografele Dacia și Mărăști

13 pacienți confirmați pozitiv cu COVID19, la Spitalul din Turda, în ultima săptămână
5 septembrie 2020
Pista pietonală din jurul Lacului de la Iulius Mall a fost finalizată
5 septembrie 2020

Cluj-Napoca: se redeschid cinematografele Dacia și Mărăști

Duminică, 6 septembrie, se redeschid cinematografele administrate de Primăria Cluj-Napoca: Cinema Dacia și Cinema Mărăști.

Pentru respectarea tuturor măsurilor de siguranță, capacitatea cinematografelor a fost redusă la 40 locuri (Cinema Dacia), respectiv 35 locuri (Cinema Mărăști). De asemenea, purtarea măștii este obligatorie pe parcursul proiecțiilor, iar triajul observațional se va realiza la fiecare locație.

Mai multe informații, pe paginile de Facebook ale celor două cinematografe:

  • Cinema Dacia Cluj
  • CINEMA MĂRĂŞTI

Cluj-Napoca: se redeschid cinematografele Dacia și Mărăști – filme diverse, măsuri de siguranță implementate, acces gratuit

Cinematografele administrate de Primăria municipiului Cluj-Napoca se redeschid duminică, 6 septembrie, cu o nouă organizare a sălilor de cinema, care permite respectarea regulilor necesare în contextul pandemiei.

Accesul clujenilor la filme este în continuare gratuit. Proiecțiile vor fi zilnice, iar în weekend acestea vor fi destinate în exclusivitate copiilor.

Pentru respectarea distanțării sociale, capacitatea maximă pentru Cinema Dacia este de 40 de persoane și 35 de persoane pentru Cinema Mărăști.
De asemenea, au fost luate toate măsurile necesare pentru ca spectatorii să poată urmări proiecțiile în deplină siguranță: marcarea distinctivă a scaunelor pentru public, realizarea triajului observațional și a circuitului unidirecțional, dezinfectant, afișarea mesajelor informative pentru respectarea măsurilor, efectuarea dezinfecțiilor periodice.
Conform măsurilor impuse, purtarea măștii de protecție este obligatorie la proiecțiile de film pe întreaga durată a desfășurării evenimentelor.

În prima săptămână vor rula câteva animații clasice: Alice în Țara Minunilor, 101 Dalmațieni II, Tom și Jerry, Peter Pan sau Hotel Transylvania III, dar și producții premiate internațional precum: The Martian (2015), Darkest Hour (2017) sau Manchester by the Sea (2016).

Programul cinematografelor și informații suplimentare:
https://www.facebook.com/CinemaDaciaCluj
https://www.facebook.com/CINEMAMARASTI/