fbpx

La nivelul județului Cluj circulația se desfășoară în condiții specifice sezonului rece

Noi dotări medicale pentru Spitalul Municipal Dej, finanțate de Consiliul Județean Cluj
19 ianuarie 2021
Amplasamentul Academiei de Muzică din municipiul Cluj-Napoca a fost predat către constructor
19 ianuarie 2021

La nivelul județului Cluj circulația se desfășoară în condiții specifice sezonului rece

cluj
Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de marți, 19 ianuarie a.c., pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, însă pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii specifice sezonului de iarnă.

De altfel, în urma căderilor de zăpadă, precum și a temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate în cursul nopții, mai multe drumuri judeţene au fost afectate și de fenomenul de polei, traficul rutier fiind îngreunat.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de luni, 18 ianuarie a.c., s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 58 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 22 de utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 43 de drumuri judeţene, cu 21 de utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 57 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi în zona de munte, în cursul zilei de luni, 18 ianuarie a.c., s-a intervenit pe 6 drumuri judeţene, cu 4 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 8 drumuri judeţene, cu 3 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 90 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Totodată, pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de luni, 18 ianuarie a.c., s-a intervenit pe 9 drumuri judeţene, cu 7 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii,  pe un drum județean, cu un utilaj. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 38 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Citeste si: https://www.refleqtmedia.ro/featured/inspectoratul-de-stat-in-constructii-isi-bate-joc-de-lege-si-de-presa/

Citeste si: https://www.abcnewstransilvania.ro/news/rampe-deseuri-neconforme-din-cluj/