fbpx

Cluj: Peste 960 de tone de material antiderapant folosite în intervențiile pe drumurile județene

Stația de tratare a apei din Gilău va fi modernizată cu bani europeni
18 februarie 2021
Eveniment special de „Dragobete” la Câmpia Turzii
18 februarie 2021

Cluj: Peste 960 de tone de material antiderapant folosite în intervențiile pe drumurile județene

cluj-antiderapant
Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de joi, 18 februarie a.c., pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, dar pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii specifice sezonului rece.

De asemenea, în urma căderilor de zăpadă, precum și a temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate în cursul nopții, mai multe drumuri judeţene au fost afectate și de fenomenul de polei, traficul rutier fiind îngreunat.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de miercuri, 17 februarie a.c., s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 65 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 33 de utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 51 de drumuri judeţene, cu 24 de utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 240 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi în zona de munte, în cursul zilei de miercuri, 17 februarie a.c., s-a intervenit pe 16 drumuri judeţene, cu 12 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii,  pe 17 drumuri judeţene, cu 13 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 650 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Totodată, pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de ieri, 17 februarie a.c., s-a intervenit pe 7 drumuri judeţene, cu 9 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii,  pe 12 drumuri judeţene, cu 9 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 71 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Citeste si: https://www.refleqtmedia.ro/featured/soferul-ghirisean-care-a-produs-accidentul-de-la-feleacu-a-fost-arestat/

Citeste si: https://www.abcnewstransilvania.ro/news/vaccin-astrazeneca/