fbpx

Cluj: 31 de unități școlare funcționează exclusiv online

Un nou echipament ultramodern a fost achiziționat pentru Spitalul din Huedin
19 octombrie 2020
Clujul a depășit incidența de 3 la mie și devine zonă ROȘIE de infectare. Vezi situația în municipiile clujene!
19 octombrie 2020

Cluj: 31 de unități școlare funcționează exclusiv online

Inspectoratul Școlar Județean Cluj monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivelul județului Cluj, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice, precum și de resursele, respectiv infrastructura unităților de învățământ preuniversitar.

Zilnic, numărul cazurilor de infectare cu COVID19 în rândul elevilor este tot mai mare. Luni, 19 octombrie, au fost înregistrate aproape 200 de cazuri pozitive în școlile clujene.

Astfel, în rândul elevilor au fost confirmate 126 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, din 58 de unități de învățământ și 54 de infectări în rândul cadrelor didactice din 41 de unități de învățământ.

Prin urmare, astăzi, 19 octombrie 2020, în conformitate cu datele existente la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj, se înregistrează următoarea situație:

  282  unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

 110 de unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

– 31 de unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preșcolarilor și a elevilor la activități/lecții online.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Cluj, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/ instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi, din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Data de referință pentru aceste informații este 19 octombrie 2020, ora 12:00.

Ministerul Educației și Cercetării, Inspectoratul Școlar Județean Cluj  transmit zilnic informările privind situația scenariilor adoptate la nivelul unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj.