fbpx

Cinci restaurante din Cluj au fost închise pentru mizerie și mâncare expirată

Consiliul Județean a aprobat bugetul județului Cluj pentru anul 2020. Vezi unde merg banii!
20 februarie 2020
Clujean strivit sub propria mașină în timp ce o repara
21 februarie 2020

Cinci restaurante din Cluj au fost închise pentru mizerie și mâncare expirată

Cinci restaurante din Cluj au fost închise de Protecția Consumatorului, după ce inspectorii au găsit mâncare expirată de luni bune.

Inspectorii de la Protecția Consumatorului au găsit în mai multe restaurante din Cluj-Napoca mâncare expirată de nu mai puțin de patru luni. ”În urma depunerii a cinci reclamaţii în cursul lunii februarie, care vizau unităţi de alimentaţie publică, comisarii CJPC Cluj desemnaţi să cerceteze aspectele semnalate au descoperit mai multe deficienţe, printre care produse cu data limită de consum şi data durabilităţii minimale depăşite cu una până la 120 de zile, produse depozitate necorespunzător sau la care a fost schimbată starea termică sau produse fără elemente de identificare sau caracterizare. Ca urmare a deficienţelor, operatorii economici prestatori de servicii au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în cuantum de 350.000 de lei”, a arătat CJPC Cluj. Șeful instituției, Mircea Radu, spune pentru actualdecluj.ro că dintre cele cinci restaurante închise de Protecția Consumatorului patru și-au remediat deficiențele și s-au redeschis. ”Am găsit aceeași mare problemă la toate aceste restaurante”, spune el. ”Cei care cumpără produse refrigerate încearcă să le păstreze cît mai mult și le congelează ca atare, legislația nu permite congelarea după porționare dar asta se întâmplă peste tot”.

Ca urmare a deficienţelor, operatorii economici prestatori de servicii au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în cuantum de 350.000 de lei”, se arată în comunicat.

De asemenea, s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare a cantităţii de 315 kg de produse neconforme şi oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor.

Controlul comisarilor de la Protecţia Consumatorilor Cluj a vizat 5 restaurante de pe raza municipiului Cluj-Napoca, acestea fiind amendate şi închise temporar.

„Având în vedere că deficienţele constatate pun în pericol sănătate şi intereselor economice ale consumatorilor, comisarul şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor pe Regiunea de Nord-Vest a dispus un control tematic regional care să cuprindă toate unităţile de alimentaţie publică”, se mai arată în comunicat.