fbpx

Cea mai mare comună a Clujului intră în CARANTINĂ? În Florești sunt 144 de cazuri active Covid19

Noii consilieri județeni clujeni au fost validați. Vezi cine sunt aceștia?
19 octombrie 2020
“Armonii de toamnă” la Turda – vă puteți delecta cu operă, muzică clasică și corală.
19 octombrie 2020

Cea mai mare comună a Clujului intră în CARANTINĂ? În Florești sunt 144 de cazuri active Covid19

Comuna Florești are o incidenta de 3,22 cazuri de COVID la mia de locuitori, iar de marți va intra în carantină. In localitate sunt 144 cazuri active de COVID-19, scrie stiridecluj.ro

Florești a înregistrat o incidență de 3,22 de cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de zile, la o mie de locuitori. Acest lucru înseamnă că și comuna va trece în zonă roșie, la fel ca orașul Cluj-Napoca.

Școlile se vor închide și elevii vor studia online, localurile se vor închide și oamenii vor avea obligația de a purta masca pe strada.

Totuși, Carantina nu este luată în considerare, declară prefectul pentru Monitorul de Cluj:

„Nu luăm în considerare carantina decât în cazuri excepționale, foarte temeinic justificate. Nu se impune deocamdată în județul Cluj aceasta măsură”.

În Cluj-Napoca, incidenta este de 3,02 la mia de locuitori, dar inca nu vor fi luate măsuri de carantină, pentru că mai sunt 20.000 de studenți pe care nu ii ia nimeni în calcul.

În privința Floreștiului, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj se va întruni și, cel mai probabil, se va decide luarea măsurilor descrise mai sus, așa cum s-a făcut duminică în cazul comunelor Săvădisla, Sâncraiu și Săcuieu.