fbpx

Câteva școli din Cluj (inclusiv Dej și Turda) își schimbă scenariile de funcționare. Cresc cazurile de coronavirus

Orban: Măștile pentru copii rămân obligatorii!
21 septembrie 2020
Femeie din Câmpia Turzii implicată într-un accident mortal pe drumul Luncani-Lunca Mureș
22 septembrie 2020

Câteva școli din Cluj (inclusiv Dej și Turda) își schimbă scenariile de funcționare. Cresc cazurile de coronavirus

✅ Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a aprobat aseară câteva modificări de scenarii privind funcționarea unităților de învățământ din județ, ca urmare a schimbării situației epidemiologice, la propunerea Inspectoratului Școlar Județean Cluj și cu avizul Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj.

✅ Astfel, unitățile de învățământ din comuna Aghireșu intră de mâine, 23.09.2020, pe scenariul 1 de funcționare, iar unitățile de învățământ din comuna Mintiu Gherlii trec de astăzi pe scenariul 3, ca urmare a depășirii ratei de incidență de 3 cazuri la mia de locuitori.

✅ Alte două unități de învățământ din municipiile Dej și Turda, vor funcționa după scenarii modificate: școala Postliceală “Louis Pasteur” Dej trece la scenariul 3 de funcționare, iar Grădinița cu Program Prelungit “Prichindelul Isteț” Turda, trece la scenariul 1.
După ultima hotărâre a CJSU Cluj, 8 unități de învățământ preuniversitar din județ funcționează pe scenariul 3.

✅ Evoluția epidemiologică la nivelul județului va fi evaluată constant de autorități, iar modificarea scenariilor de funcționare a unităților de învățământ, precum și alte măsuri necesare pentru reducerea riscului de îmbolnăvire în rândul comunității, vor fi luate imediat ce situația o va impune.