fbpx

Au început lucrările de modernizare și punere în valoare a Castrului Roman din Turda

Covid-19: Situația epidemiologică azi la Cluj
17 februarie 2021
Mă pot vaccina dacă am făcut deja COVID-19? Da, vaccinarea este recomandată și persoanelor care au avut COVID-19.
17 februarie 2021

Au început lucrările de modernizare și punere în valoare a Castrului Roman din Turda

castrul-roman-turda

➡️ A fost realizată platforma și împrejmuirea pentru organizarea de șantier. De asemenea, se evacuează pământ din depozitele existente.


⏩ Întreaga zonă va fi amenajată în baza proiectului european ,,Restaurarea, punerea în valoare și introducerea în circuitul turistic a Castrului Legiunii a V-a Macedonica, Potaissa-Turda”, proiect în valoare de 21.861.853,51 lei.


⏩ Vor fi amenajate şi marcate la suprafaţă principalele drumuri din interiorul castrului (Via Pretoria, Via Principalis, Via Decumana) şi va fi recreat circuitul perimetral (Via Sagularis), care va permite atât vizitarea castrului, cât şi monitorizarea/întreţinerea obiectivului. Pe circuitul de vizitare se vor crea locuri de odihnă prevăzute cu bănci, pubele, cişmele cu apă potabilă și se vor amplasa panouri informative (cu prezentarea generală a castrului, sisteme de ilustrare grafică și indicatoare de traseu) în puncte cheie ale drumurilor romane și în zonele de intersecție ale acestora.


👉🏼 Castrul Roman va deveni în scurt timp un obiectiv turistic de importanță majoră în orașul nostru, alături de Salina Turda.

Citeste si: https://turdanews.net/articole/invatamant/74962-cjsu-cluj-modifica-scenariilor-de-functionare-pentru-unele-unitati-de-invatamant-preuniversitar-de-pe-raza-judetului-cluj.html

Citeste si: https://www.abcnewstransilvania.ro/news/spitalul-de-boli-infectioase-cluj/