fbpx

Campanie de prevenire împotriva afecțiunilor hepatice, la Câmpia Turzii

Turda: A fost inaugurat Centrul pentru Inițiative de Tineret, Voluntariat și Implicare în Comunitate, primul centru de acest fel din oraș
11 octombrie 2019
Un nou accident MORTAL la Cluj. O femeie a fost spulberată pe trecerea de pietoni
11 octombrie 2019

Campanie de prevenire împotriva afecțiunilor hepatice, la Câmpia Turzii

Gal Avram

Vineri,18 octombrie 2019, începând cu orele 14:00, Sala de Ședințe a Palatului Cultural „Ionel Floașiu” din Câmpia Turzii găzduiește evenimentul „Hepatita mă poate afecta și pe mine”.

Acțiunea este organizată de Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România – filiala Cluj, în colaborare cu Primăria Municipiului Câmpia Turzii, prin Direcția de Asistență Socială – Centrul de Zi Clement și face parte dintr-un protocol de colaborare între cele două instituții, care se extinde pe perioada 2019 – 2020.

În cadrul acesteia se vor ține prelegeri cu privire la pericolul pe care-l reprezintă, pentru populație, hepatitele virale, dar și ce putem face pentru a preveni aceste afecțiuni grave, care odată contractate pot altera stilul de viață al bolnavilor.

Protocolul încheiat între APAH-RO Cluj și Primăria Municipiului Câmpia Turzii a cuprins și o serie de testări gratuite ale cetățenilor pentru depistarea precoce a Hepatitei C.

Unele studii estimează că sărăcia, comportamentele sexuale cu risc crescut, nivelul scăzut de educatie (< 12 ani), statusul marital/divorțul sunt asociate cu risc crescut de infecție cu această maladie.

Studii efectuate în SUA afirmă că în 10 % din cazuri, calea de transmitere a hepatitei C rămâne necunoscută, în alte studii numai în 1 % din cazuri, calea de transmitere e necunoscută, 9 % datorându-se nivelului socio-economic scăzut. În studii efectuate în Franța 30 % din cazurile de infecție cu virusul hepatitei C, au cale de transmitere necunoscută.

Prin urmare, o bună conștientizare a factorilor de risc care pot duce la infectarea cu acest virus vă poate salva viața.

Vă invităm să luați parte la eveniment, deoarece Hepatita C este una dintre bolile transmisibile cu cel mai ridicat grad de infectare: prin act sexual neprotejat, transfuzii sangvine, tatuaje cu ace nesterilizate etc.

Fiecare dintre noi poate deveni o victimă a acestei maladii, haideți să ne documentăm pentru a nu deveni victime!

Direcția Relații cu Comunitatea

BeTheme WordPress Theme