fbpx

Busu de la Meteo salvat de un medic rezident, viitor șomer. Singurul medic şef pe cardiologie intervenţională … dormea

Un pompier clujean a salvat un motociclist, deși ieșise dintr-o tură de 24 de ore
7 noiembrie 2018
Mureș: Spectacol automobilistic și motociclistic la Transilvania Motor Ring
7 noiembrie 2018

Busu de la Meteo salvat de un medic rezident, viitor șomer. Singurul medic şef pe cardiologie intervenţională … dormea

Medicul şef al Secţiei de Cardiologie din Craiova este ironizat pe Facebook de un alt doctor pentru că avea telefonul închis, deşi era nevoie de el. „ Singurul medic şef pe cardiologie intervenţională doarme. (…) E timpul lui, ştim, dar trebuie să salvăm un om”, a scris doctorul Vasi Rădulescu.

Medicul Vasi Rădulescu, devenit cunoscut după ce a salvat un bătrân bătut la Braşov, l-a ironizat, miercuri, pe Facebook, pe medicul şef de la Cardiologia din Craiova, Octavian Istratoaie, pentru că avea telefonul închis, când era nevoie de el la spital.

„Cine ştie să pună un stent? Avem nevoie la Craiova, e clinică nouă pentru aşa ceva, dar nu prea o foloseşte nimeni. Medici ar fi, dar cine mai angajează orice medic, ce, aţi înnebunit? Trebuie o combinaţie, o servire, ceva. Singurul medic şef pe cardiologie intervenţională doarme. Nu răspunde la telefon. E timpul lui, ştim, dar trebuie să salvăm un om. E Busu de la meteo, actorul! A făcut infarct după un spectacol. A fost resuscitat, e-n terapie intensivă, nu poate fi dus în capitală şi are nevoie de cineva să intre cu o sârmuliţă până-n inimă, să-i pună un arculeţ acolo. Poate cineva s-o facă?”, se întrabă doctorul Vasi Rădulescu.

Acesta vorbeşte şi despre cei doi medici care au venit de acasă pentru a-l opera pe Busu.

„Ăştia s-au şi activat, s-au îmbrăcat în trei secunde, vor să intre în sală, să ajute omul. Sunt bine pregătiţi, au mai făcut asta, dar au nevoie de acordul şefului, da, cel de sus. Nu dăm de şef! Sunăm managerul, gata, e aranjată treaba, undă verde”, mai scrie Vasi Rădulescu.

Potrivit lui Rădulescu, unul dintre cei doi medici, Eugen Ţieranu, medic resident, va fi şomer de anul viitor, când va termina stagiul de pregătire.

„Rezidenţii, această specie hulită şi urâtă de toată lumea, fac procedura impecabil. Eugen Ţieranu şi Paul Traşcă sunt şcoliţi pe la Fundeni, mănâncă toată cardiologia pe pâine la micul dejun. Primul e rezident în ultimul an şi stă pe tuşă, din prea multe motive. Nu sunt posturi! Îşi va lua diploma de specialist în primele luni din 2019 şi apoi va fi şomer, va pleca din ţară sau va sta în asteptare, poate-poate se va scoate un post pe bune pe undeva”, a mai scris medicul Vasi Rădulescu.

Vasi Rădulescu spune că l-a întâlnit pe Florin Busuioc o singură dată şi spune că actorul nu ar fi dorit „nicio prioritate la tratament, nu ar fi profitat de statutul său”.

„L-am întâlnit pe Busu o singură dată. Vă asigur că nu şi-ar fi dorit nicio prioritate la tratament, nu ar fi profitat de statutul său nicio clipă. E un munte de bun simţ şi modestie. Sper să treacă cu bine peste tot. Societatea asta trebuie să se schimbe. Angajaţi, domnilor, medicii tineri în secţiile alea! Nu vă mai băgaţi toţi piloşii peste tot! Preţuiţi rezidenţii, creaţi-le condiţii să înveţe şi să se dezvolte, ţineţi-i cumva în ţară. Scoateţi posturile transparent şi daţi şanse egale la concursuri. Folosiţi aparatura nouă şi sălile, că d-asta le-aţi făcut, nu să sifonaţi nişte bani! Zici că trăim la capătul lumii. E halucinant ce vedem zilele astea…”, a mai scris Rădulescu.

Medicul care l-a operat pe Florin Busuioc, Paul Traşcă, a declarat, pentru MEDIAFAX, că actorul a ajuns în stare foarte gravă la spital, unde a mai suferit încă 3 stopuri cardiace. Acesta a confirmat că şeful secţiei avea telefonul închis, deşi spune că nu avea neapărat nevoie de acord.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, şeful Secţiei Cardiologie, dr. Octavian Istratoaie nu a răspuns nici miercuri dimineaţa apelurilor.