fbpx

Bunicii care își îngrijesc nepoții ar putea primi o INDEMNIZAȚIE de 650 de lei

Turda: 𝐏𝐚𝐫𝐜𝐮𝐥 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐚𝐥 𝐯𝐚 𝐟𝐢 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐥𝐞𝐭 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭 𝐬̦𝐢 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐭 𝐜𝐮 𝐟𝐨𝐧𝐝𝐮𝐫𝐢 𝐞𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐧𝐞
12 februarie 2020
Bărbat de 67 de ani, din Băișoara, prins la volan fără permis
12 februarie 2020

Bunicii care își îngrijesc nepoții ar putea primi o INDEMNIZAȚIE de 650 de lei

Bunicii ce au grija de nepotii lor pot primi, incepand cu anul viitor, o indemnizatie pentru cresterea si ingrijirea acestora, potrivit unui proiect de lege care a trecut de Senat.

Bunici pot primi indemnizatie in cazul in care parintii decid sa renunte la concediul de crestere a copilului si sa revina mai devreme la munca.

Pentru a se pune in aplicare, proiectul legislativ care prevede aceasta masura trebuie sa fie adoptat si de Camera Deputatilor, for decizional, si de publicare in Monitorul Oficial.

Daca proiectul va ajunge sa se aplice, oricare dintre bunicii care au grija de nepotii naturali sau adoptati vor putea primi o indemnizatie de crestere in valoare de 650 de lei. Insa numai daca parintii care se afla in concediul de crestere revin mai repede la munca.

Parintii care decid sa se intoarca mai devreme la munca pot cere acordarea stimulentului de insertie. Astfel, daca parintii vor renunta la concediul de crestere, bunicii vor primi acea indemnizatie de crestere, iar parintii stimulentul de insertie.

Pentru a putea solicita indemnizația pentru creșterea nepoților, bunicii vor trebui să locuiască în România împreună cu nepoții pentru care o cer, să se ocupe efectiv de creșterea și îngrijirea acestora și să aibă acordul părinților celor mici.

Cererile pentru indemnizatia destinata cresterii nepotilor se vor putea depune la primaria din orasul de domiciliu si vor fi insotite, pe langa actul de identitate al solicitantului si certificatul de nastere al copilului pentru care se solicita dreptul, de acte doveditoare ale calitatii de bunic al copilului respectiv si de acordul scris al parintilor.

Indemnizatia se suspenda atunci cand beneficiarul este condamnat la inchisoare, a decedat, nu mai indeplineste conditiile initiale (de exemplu, nu mai locuieste in Romania) sau atunci cand, timp de trei luni consecutive, nu ridica mandatele postale.

Sursa: avocatnet.ro