fbpx

Breaking: Bucureștiul închide cazinouri, cluburi și baruri

Ultima oră: Masca devine OBLIGATORIE în spații publice, într-un municipiu din Cluj
7 octombrie 2020
COVID19: Record de cazuri confirmate în țară. Aproape 3000 de teste pozitive
7 octombrie 2020

Breaking: Bucureștiul închide cazinouri, cluburi și baruri

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat astăzi alte restricții. Anunțul a fost făcut de prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu:

– Interzicerea activităţii în baruri, cluburi, discoteci.

– Închiderea activităţii operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, inclusiv cazonouri, cu excepţia pariurilor şi loteriilor unde se eliberează bilet, cu respectarea regulilor de distanţare şi a măsurilor de siguranţă sanitară.

– Reducerea perimetrului exterior al unităţilor de învăţământ de la 100 metri la 50 metri, distanţa care va fi calculată de la poarta de acces în unitatea de învăţământ.

„A doua hotărâre este o hotărâre de modificare. Și anume, au fost sesizări de la cetățeni care stau foarte aproape de școli. Ne-am gândit și la copilași și la părinții lor, totuși distanța de 100 de metri e mult prea mare, ei pot să aplice masca pe nas și gură, la o distanță mai mică. Drept urmare, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a hotărât ca această distanță să fie micșorată la 50 de metri”, a spus Cojanu.

De asemenea, Comitetul pentru Situații de Urgență a decis, după o propunere, închiderea sălilor de jocuri de noroc și a cazinourilor pe raza municipiului București, dată fiind situația actuală.

„După propunerea a doi membri din Comitet, interzicerea jocurilor de noroc și cazinourilor pe raza municipiului București. S-a emis această propunere, cu amendamentul că nu sunt interzise pariurile și loteriile cu bilet”, a declarat prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu.