fbpx
Iulius Mall Cluj își mută din nou foodcourt-ul pe terasa
12 octombrie 2020
Incendiu la un autoturism în Satu Mare
13 octombrie 2020

Avram Gal, Senator de Cluj?!

După ce Pro România și ALDE au fuzionat, cele două partide anunță că vor candida împreună la alegerile parlamentare care au loc în 6 decembrie 2020 și va urma stabilirea locurilor pentru candidaturile în Parlamentul României, scrie turdanews.net

Conform surselor TurdaNews, Avram Gal are șanse mari de a prinde locul 1 pe lista pentru Senatul României, în timp ce pe locul 1 la Camera Deputaților va fi președintele Pro România Cluj, Remus Lăpușan.

Avram Gal va fi plasat pe locul 1 pe lista pentru Senat după obținerea celui mai bun rezultat din județ, la alegerile locale, din partea ALDE. Avram Gal a obținut 18,56% din voturi pentru candidatura la funcția de primar și 13,28% pentru Consiliul Local.

La nivel național, pe vot politic (Consiliul Județean), cele două partide au obținut împreună 7,85%. La nivelul județului Cluj, procentul însumat a fost de 5.95%.

Strategia celor de la Pro România Social-Liberală (noua denumire în urma fuziunii) ar fi obținerea unui post de deputat și a unuia de senator, după redistribuirea națională, existând cazuri în care au intrat senatori cu doar… 800 de voturi.

Județul Cluj va trimite în Parlament 4 senatori și 10 deputați.