fbpx

APIA Cluj: Campanie amplă de informare în rândul fermierilor

Tânăr din Aiton ,,predat” la Gherla pentru furt calificat
23 ianuarie 2020
Este sezonul gripei și a virozelor respiratorii – iată ce aveți de făcut
23 ianuarie 2020

APIA Cluj: Campanie amplă de informare în rândul fermierilor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură continuăastăzi, 22 ianuarie 2020, seria sesiunilor de informare înrândul fermierilor, dedicate exclusiv măsurilor delegate de AFIR către APIA din Programul Național de DezvoltareRurală (PNDR) 2014-2020, cu o nouă conferință organizatăîn regiunea de nord-vest a țării, respectiv la Zalău, județul Sălaj.

Scopul Campaniei de informare este de a eficientizaimplementarea măsurilor de dezvoltare rurală gestionatede APIA și de a crește gradul de absorbție a fonduriloreuropene aferente acestora.

Măsurile vizate sunt Măsura 10 – Agromediu și climă, Măsura11 – Agricultură ecologică, Măsura 13 Plăți pentru zone care se confruntă cu constângeri naturale, Măsura 14 – Plățiîn favoarea bunăstării animalelor, Măsura 8 – Submăsura8.1  – Împădurirea și crearea de suprafețe împădurite, Măsura 15 – Submăsura 15.1 – Plăţi pentru angajamente de silvomediu.

Succesul de care s-a bucurat prima conferință din aceastăCampanie de informare pe care o derulăm la nivel național, respectiv conferința de la Arad, din data de 15 ianuarieanul curent, la care numărul fermierilor participanți ne-a surprins plăcut și ne-a depășit toate teptările, ne duce către concluzia fermierii încep conștientizeze tot maimult puterea informației și, pe cale de consecință, importanța informării corecte, lucru care nu poate decât ne bucure.

Totoda, ne reconfirmă și nouă este extrem de important venim cu experții noștri în mijloculfermierilor, cu informații pe întelesul lor, cu clarificăripunctuale ale neclarităților lor, dacă vrem dinamizămimplementarea acestor măsuri.” a declarat DirectorulGeneral APIA, Adrian PINTEA.

La conferința de la Zalău participă astăzi fermieri din județele Sălaj, Cluj, Mureș, Maramureș, Satu-Mare, Bistrița –Năsăud.

Următoarea sesiune de informare va avea loc în data de 29 ianuarie la Sibiu.