fbpx

Amorțeli faciale și furnicături după rapel – cele mai noi reacții adverse declarate până azi

Revine GERUL la Cluj. Se anunță zile cu temperaturi pe minus
8 februarie 2021
Reacție severă după administrarea vaccinului anti-COVID19: Un medic rezident din Cluj a suferit o SEMIPAREZĂ
8 februarie 2021

Amorțeli faciale și furnicături după rapel – cele mai noi reacții adverse declarate până azi

De la începutul campaniei de vaccinare, 246 de clujeni au simțit reacții adverse în urma administrării dozei de vaccin.

De sâmbătă până duminică, în Timiș s-au efectuat 446 vaccinuri, dintre care 182 de la Moderna. Conform DSP Timiș, acestea au fost administrate astfel:

● în cadrul etapei I de vaccinare împotriva COVID-19 s-a administrat un număr de 257 vaccinuri;
● în cadrul etapei a II a de vaccinare împotriva COVID-19, la nivelul județului Timiș, s-a administrat un număr de 189 vaccinuri.
● Dintre acestea, 264 reprezinta doze de rapel.

93 de reacții adverse sunt raportate până duminică, 7 februarie. Vineri, 5 februarie, erau raportate 89 de reacții adverse, iar sâmbătă nu a fost transmisă nicio raportare. Printre ultimele reacții adverse raportate de DSP Timiș se regăsesc amorțeli faciale și furnicături, tratate în 15 minute după supravegherea de după vaccin. Inspectorii sanitari au raportat de la debutul vaccinării reacții „de intensitate scăzută spre moderată, manifestate prin durere la locul administrării, mialgii, subfebrilități, cefalee, reacție urticariană remisă imediat, prurit, somnolență remisă în 15 minute, salt tensional remis – la o persoană hipersensiva și anxioasă, febră 38.5 remisă, episod diareic, astenie, vertij și ușor edem al buzelor-remis, greață și vomă, ageuzie și anosmie, remise după 4 zile, dar și o reacție de tip anafilactic, tratată de la primele semne si care s-a remis imediat.