fbpx

Alertă pe litoral! 40 de tineri suspecți de COVID19, au plecat la mare. Au trimis ambulanțe după ei

Focar de COVID în localitatea clujeană Sălicea. Ce transmite primarul?
5 august 2020
Luna august pune în centrul atenției Festivalul Relaxării la Shopping City Târgu Mureș
5 august 2020

Alertă pe litoral! 40 de tineri suspecți de COVID19, au plecat la mare. Au trimis ambulanțe după ei

După o petrecere de majorat, la care au fost invitați aproximativ 40 de tineri, grupul de tineri a plecat pe litoral, la Costinești, deși prezentau semne de răceală. Una dintre adolescente din grup, fiica unui ambulanțier al Serviciului de Ambulanța al Județului (SAJ) Vaslui, a fost pe 31 iulie în Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Vaslui, dusă de tatăl său, deoarece prezenta semne de răceală.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Vaslui, la Costinești, cei aproape 40 de tineri s-au cazat la vile și la pensiuni particulare.

În cursul zilei de 3 august, rezultatele testelor COVID-19 au confirmat că fiica ambulanțierului este infectată cu virusul SARS-CoV-2. În aceeași zi, tatăl adolescentei s-a deplasat pe litoral cu o ambulanță a SAJ Vaslui pentru a-și aduce fiica la spitalul din Bârlad, unitatea suport pentru pacienții COVID-19 din județul Vaslui.

Pe lângă fiica ambulanțierului, o altă tânără prezentă și ea la majorat și pe litoral a primit confirmarea că este infectată.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui a precizat că situaţia este foarte dificilă în cazul de faţă, deoarece şi alţi tineri din grup aflat pe litoral prezintă simptomatologie specifică COVID-19. În aceste condiţii, conducerea DSP a organizat o întreagă desfăşurare de forţe pentru a limita răspândirea focarului.

”Astăzi au fost trimise pe litoral două autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui pentru a aduce două dintre grupuri de tineri. Încercăm să îi aducem în grupurile care s-au organizat la plecare. O altă autospecială ISU urmează să plece mâine dimineaţă spre Costineşti pentru a-i aduce pe ceilalţi tineri. O parte dintre ei prezintă simptomatologie COVID-19. Cu toţii vor fi aduşi la spitalul din Bârlad pentru testare şi evaluare. În cazul pacienţilor asimptomatici, care nu au factori de risc, în urma evaluării medicul curant poate dispune izolarea la domiciliu. Având în vedere numărul mare de persoane implicate, ancheta epidemiologică este una de anvergură ce se poate întinde şi pe durata unei săptămâni. Este un volum de muncă uriaş, abia reuşim să facem faţă. Iar dacă la noi este situaţia aşa, gândiţi-vă ce presiune este pe cadrele medicale. De aceea noi aşteptăm mai multă responsabilitate din partea populaţiei. În cazul de faţă, comportamentul părinţilor este unul care ne-a dezamăgit profund. Noi recomandăm grupuri mici, restrângerea evenimentelor, tocmai pentru a limita răspândirea virusului, dar iată de ce avem parte! În plus, atunci când eşti pacient şi mergi să te testezi, este evident că ai nişte semne de boală, că ai o suspiciune. Până la sosirea rezultatelor, te duci acasă şi te izolezi. Aşa te protejezi şi pe tine, şi pe cei din jurul tău”, a declarat, pentru Adevărul, Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

BeTheme WordPress Theme