fbpx

Aeroporturile din România sunt în alertă! Măsuri pentru evitarea infectării cu #coronavirus

Accident GRAV la Cluj. Trei copii se află printre victime
24 februarie 2020
Cluj-Napoca: Participanții la trafic puși în pericol de un șofer beat
24 februarie 2020

Aeroporturile din România sunt în alertă! Măsuri pentru evitarea infectării cu #coronavirus

Călătorii care vin din oraşele italiene afectate intră pe Otopeni prin fluxul destinat charterelor

Călătorii care vin din zone afectate cu coronavirus vor intra pe Otopeni prin fluxul destinat charterelor. Sunt vizate zborurile care vin dinspre Milano, Bergamo, Treviso, Torino. Pasagerii vor fi preluaţi de de personalul medical al DSU.

Pasagerii care sosesc la Aeroportul Henri Coanda din zonele din Italia afectate de coronavirus, respectiv pentru moment, cele dinspre Milano, Bergamo, Treviso, Torino, vor intra în ţară pe fluxul destinat zborurilor charter, anunţă reprezentanţii aeroportului.

Românii care se întorc în ţară din zonele italiene afectate de coronavirus vor fi obligaţi, pe Aeroporul Henri Coandă – Otopeni, să completeze un scurt chestionar. Mai întâi, pasagerilor li se cer datele personale, numărul şi o adresă de mail la care pot fi găsiţi pe perioada şederii în România, iar apoi ei trebuie să răspundă la câteva întrebări.

Călătorii sunt întrebaţi dacă au locuit într-o zonă unde erau persoane infectate cu coronavirus şi dacă au intrat în contact direct cu astfel de persoane în ultimele 15 zile.

Totodată, pasagerii trebuie să scrie dacă au fost spitalizaţi în ultimele 3 săptămâni şi să specifice dacă au avut simptome, precum febră, tuse şi dureri de cap.

Ei vor fi asistati de personalul medical al DSU.