fbpx

Acțiuni pentru prevenirea Covid19 în Bihor: Peste 1200 persoane au fost legitimate în ultimele 24 de ore

Peste 400 de forțe de ordine acționează pentru prevenirea răspândirii Covid19 la Cluj
11 octombrie 2020
Covid19: Număr alarmant de cazuri pozitive pentru o zi de weekend
11 octombrie 2020

Acțiuni pentru prevenirea Covid19 în Bihor: Peste 1200 persoane au fost legitimate în ultimele 24 de ore

Peste 1.200 de persoane legitimate, 271 de societăți comerciale și mijloace de transport verificate în ultimele 24 de ore, pentru prevenirea răspândirii şi limitarea infectării cu noul coronavirus, în județul Bihor.

Vineri, 9 octombrie a.c., sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Judeţul Bihor, poliţiştii bihoreni, alături de reprezentanţi ai unor instituţii de aplicare a legii din judeţul Bihor au acționat în sistem integrat, în zonele publice aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în trafic, precum și în mijloacele de transport și cele de transport în comun, pentru verificarea respectării prevederilor legale și a măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19 în județul Bihor.

În cadrul acțiunilor desfășurate în ultimele 24 de ore, echipele mixte au acționat integrat, au legitimat 1.206 persoane și au verificat respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 176 de societăți comerciale și 95 de mijloace de transport, din care 46 de mijloace de transport public în comun (anexăm foto).

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 222 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 48.897 de lei.

Astfel, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (purtarea de mască) au fost aplicate 172 de sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 29.762 de lei.

De asemenea, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 6.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Șase sancţiuni contravenţionale, cu avertisment scris, au fost aplicate unor societăţi comerciale identificate că nu respectau măsurile de diminuare a impactului riscurilor prevăzute de Legea nr.55/2020, pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanțarea fizică și locul prevăzut la mese, iar o altă sancțiune cu avertisment scris a fost aplicată conform prevederilor H.G.nr.782/2020, privind prelungirea stării de alertă, pentru nerespectarea programului de funcționare.

Echipajele prezente în teren au aplicat 4 sancțiuni cu amenzi în valoare de 4.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Alte 35 de sancţiuni cu amenzi în valoare de 9.135 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Codului Rutier.

În cadrul misiunilor desfăşurate vineri, 9 octombrie a.c., pentru prevenirea răspândirii Covid-19 în județul Bihor din judeţul Bihor, au fost angrenați 309 reprezentanți ai instituțiilor de aplicare a legii din județul Bihor, cu atribuții în domeniu, respectiv 253 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, 22 de jandarmi de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Bihor, 21 de cadre ale Poliției Locale Oradea, 5 polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, 1 pompier militar din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al judeţului Bihor, 2 comisari ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, 2 inspectori ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, 1 inspector al Direcției de Sănătate Publică, precum și 2 inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Acțiunile de verificare vor continua la nivelul județului Bihor și în următoarea perioadă, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19.

Vă recomandăm să păstrați distanțarea fizică, să purtați mască de protecție, să respectați modul de organizare a evenimentelor, să nu vă expuneți la riscuri.

– Purtați masca de protecție în mijloacele de transport, în magazine și celelalte spații unde este obligatoriu.

– Evitați aglomerările de persoane, respectați numărul de persoane la un eveniment, vă protejați astfel pe dumneavoastră și pe cei din jur.

Reamintim că cetățenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară apelând la linia TelVerde – 0800800165.