fbpx

ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI COMBATERE A VIRUSULUI COVID-19 ÎN CLUJ-NAPOCA

Târgu Mureș: 15 persoane audiate într-un dosar de trafic de DROGURI
4 februarie 2021
Acțiune pe linie rutieră a polițiștilor turdeni. Au reținut 20 de permise
5 februarie 2021

ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI COMBATERE A VIRUSULUI COVID-19 ÎN CLUJ-NAPOCA

În cursul zilei de ieri, pe raza municipiului Cluj-Napoca, polițiștii din cadrul secțiilor urbane ale Poliției municipiului Cluj-Napoca, Biroul pentru Centrul Universitar și Biroul Rutier au acționat în vederea menținerii unui climat de ordine și siguranță civică, prin verificarea modului de respectare a  măsurilor stabilite pentru prevenirea și combaterea virusului Covid-19.

Astfel, echipele mixte formate din polițiști, jandarmi și polițiști locali au acționat în zona centrală a municipiului și pe principalele artere de circulație din oraș, în mijloacele de transport public de persoane și în stațiile alocate acestora.

Acțiunea s-a desfășurat în două etape, respectiv în intervalele orare 16.30 – 19.30 și 23.00 – 01.00.

În prima etapă de acțiune au fost controlați 12 operatori economici și verificate în trafic 38 de vehicule, fiind legitimate 89 de persoane.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 44 de sancțiuni contravenționale. Pentru nerespectarea prevederilor specifice stării de alertă, în conformitate cu Legea 55/2020, au fost sancționate 21 de persoane.

Totodată, pentru abaterile aduse normelor de circulație pe drumurile publice, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, iar alte 5 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcări aduse normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În intervalul orar 23.00 – 01.00, obiectivul principal a constat în verificarea interdicției de circulație a persoanelor în afara locuințelor ori a gospodăriilor, fiind instituite filtre rutiere pe principalele artere de circulație de pe raza de competență.

Cu aceasta ocazie, au fost oprite pentru control în trafic un număr de 131 de autovehicule și legitimate peste 180 de persoane.

În conformitate cu prevederile Legii 55/2020 s-au aplicat 23 de sancțiuni, iar pentru nerespectarea normelor rutiere prevăzute de OUG 195/2002R, alte 14 sancțiuni.

EXEMPLU:

La data de 4 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au fost sesizaţi cu privire la faptul că începând cu ora 21.00, la o locaţie de pe strada Horea din municipiu, se va desfăşura o petrecere privată.

La locaţia indicată au fost direcţionaţi poliţişti şi jandarmi, fiind identificate un număr de 12 persoane.

Persoanele au fost sancţionate contravenţional în conformitate cu Legea 55/2020.