fbpx

Accident groaznic pe Piatra Craiului. Un bărbat și-a pierdut viața, în urma impactului cu un TIR

Paula Pîrvănescu, Președinte RBC BUSINESS CHAMBER face un apel către Guvernul României
1 octombrie 2020
Mesajul Ministrului Sănătății pentru studenți și profesori: Îmi doresc să practicați medicina în România!
1 octombrie 2020

Accident groaznic pe Piatra Craiului. Un bărbat și-a pierdut viața, în urma impactului cu un TIR

În dimineața zilei de joi, 1 octombrie a.c., la ora 10.25, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat, prin Sistemul Unic 112, cu privire la producerea unui accident rutier pe Piatra Craiului, eveniment în care au fost implicate un TIR și un autoturism, apelantul precizând că cei doi bărbați din autoturism au rămas încarcerați, transmite ISU Bihor.

Pentru salvarea victimelor, inspectoratul a mobilizat de urgenţă, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Stației de Pompieri Aleșd, care au intervenit cu o autospecială de descarcerare grea, o autospecială de lucru cu apă şi spumă cu modul de descarcerare şi cu o ambulanţă de tip B2, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

În momentul sosirii la locul producerii accidentului, echipajul de pompieri militari paramedici a evacuat șoferul autoturismului și i–a acordat primul ajutor calificat, iar echipajul de descarcerare a acționat pentru extragerea bărbatului de pe locul din dreapta, bărbatul fiind, din nefericire, declarat decedat. Șoferul autocamionului nu a necesitat îngrijiri medicale.

 Conducătorul autoturismului, aflat în cod galben medical (traumatisme și contuzii), a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea, transmit reprezentanții ISU Bihor.